Morsø

Mer än bara en grill

Morsø ger dig många möjligheter att förlänga utomhussäsongen och låta den pågå året runt. Du kan absolut grilla på vintern, och flera av våra Forno-produkter kombinerar matlagning och stämningsskapande genom att de kan användas både som grill och en eldstad. Kvaliteten är hög och samma för alla, oavsett vilken favorit som matchar dina behov.

Äkta italiensk pizza i Morsø Forno utomhusugn

Morsø Forno utomhusugn är perfekt för att göra läckra pizzor i äkta italiensk stil och baka dem i en riktig vedeldad utomhusugn.
Och det är inte ens svårt eller tidskrävande.

Nikolais pizzadeg

Portioner: 4 personer.

Pizzadeg:

  • 1 kg tipo 0 eller tipo 00

  • 650 ml vatten

  • 2 gram jäst

  • 30 gram salt

Tillvägagångssätt:

  1. Mjöl är nyckeln till att göra den perfekta pizzadegen. Du kan använda tipo 0 eller tipo 00. Det viktiga här är proteinprocenten. Den bör vara 12,5% eller högre. Det är proteinprocenten som ger en stark glutenstruktur. Lägg vatten och salt i en skål och rör om väl, tillsätt 30% av mjölet och rör om tills allt mjöl är upplöst. Tillsätt jäst och resten av mjölet. Knåda degen i skålen tills allt mjöl har sugits upp och vänd ut degen på bordet. Knåda degen i 10–15 minuter tills degen är smidig och stark. Kärntemperaturen ska vara mellan 23 och 26 grader.

  2. Täck över degen med en fuktig kökshandduk och låt den vila i 2 timmar. Dela upp degen i 6 portioner och rulla dem till små bollar. Lägg bollarna i en plastlåda som är tillräckligt stor för att rymma degbollarna utan att de rör vid varandra. Täck över och låt degen jäsa i 24 timmar i 16–18 grader - i ett svalt rum. Tryck ut pizzan med händerna - använd inte en kavel!

  3. Använd durummjöl att strö ut på bordet när du gör dina pizzor. Tryck till med fingrarna så att du får en 2 cm bred kant runt om. Vänd på pizzan och upprepa processen 4 gånger. Pizzan ska nu vara 20–25 cm i diameter. Sträck ut pizzan hela vägen runt tills din pizza är 35–40 cm i diameter. Lägg på toppningen. Strö lite durummjöl på pizzaskalet och skjut försiktigt in det under pizzan. Placera pizzan i mitten av Forno och grädda i 1 – 1 ½ minut.

Utvalda tillbehör

Rökning i din Forno

Tillaga ditt kött med rök i din grill/uteugn. Låter det exotiskt? Det behöver inte vara så svårt att komma i gång med att röka kött. Allt du behöver är köttet, rökved och en grill/uteugn där röken kan förseglas med köttet. För att göra det ännu enklare för dig att komma i gång har vi skapat en liten rökguide med tips och tricks för att röka kött på din grill.

Historia

Sedan 1853 har Morsø, genom design, innovation och hantverk, varit synonymt med det varma och solida ramverk som vi kallar vårt hem. Samma värderingar är alltid kärnan i nya produkter som är utformade för att skapa utomhusmiljöer och upplevelser för människor, genom att fint kombinera den unika Morsø historia med modern, visionär design och materialval.

Morsø

1853 grundade N.A. Christensen Morsø Jernstøberi på den danska ön Mors i Limfjorden. År 1915 blev han kunglig hovleverantör då man installerade in det första Morsø-kakelugnarna på Amalienborg i Köpenhamn. 

Hos oss på Bagaren och Kocken finner du ett brett sortiment av produkter från Morsø. 

Morsø

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005