Syrén- & Rabarbersorbet

Syrén- & Rabarbersorbet

6

portioner

Sorbet med ingredienser som får minnet att vandra till skolavslutningar och försommar. Serveras med alkoholfritt bubbel.

Du behöver

  • 225 gram Vatten

  • 225 gram Socker

  • 100 gram Rabarber

  • 50 gram Syrénblommor

  • 25 gram Glykossirap

  • 3 gram Agar Agar

  • 1 st Citron (skivad)

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, agar agar, rabarber och glykossirap i en kastrull. Koka i 2 min.

  2. Ta av från värmen och låt svalna till 50-60 grader.

  3. Tillsätt syrénblommorna och den skivade citronen och låt dra i 10 min med lock.

  4. Sila därefter genom finmaskig sil ner i en bunke och låt svalna tills rumstemperatur.

  5. Kör sedan i glassbehållaren till din Kitchenaid tills jämn och fin konsistens (ca 30-40 min).

  6. Servera sedan sorbeten direkt med en skvätt bubbel och garnera med en klase syrén.