
Biff Stroganoff i tryckkokare
4
Portioner
Du behöver
- 400 g nötkött 
- 1 st gul lök 
- 3-4 st champinjoner 
- 4 dl vatten 
- 1 msk vetemjöl 
- 1 st köttbuljongtärning 
- 1 msk tomatpuré 
- 1 msk Dijonsenap 
- 1 tsk salt 
- ½ tsk svartpeppar 
- 1 dl crème fraiche 
- Olja eller smör att steka i 
Gör så här
- Skär köttet i strimlor. 
- Skiva lök och champinjoner. 
- Sätt multicookern på sauté och häll i olja eller smör. 
- Tillsätt köttet och bryn tills det fått färg. 
- Lyft ur köttet och tillsätt olja eller smör. 
- Häll i lök och champinjoner, bryn tills de börjar få färg. 
- Strö över mjöl och rör om. 
- Stäng av sautéfunktionen. 
- Lös upp buljongen i vattnet och tillsätt. 
- Deglasera grytan och se till att botten är helt ren. 
- Tillsätt kött, tomatpuré, senap, salt och peppar och rör om. 
- Ställ ner gallret. 
- Häll ris, vatten och salt i en ugnsfast form och ställ på gallret. 
- Sätt på locket och sätt multicookern på Pressure Cook, 18 minuter. 
- Låt stå i 10 minuter och öppna sen ventilen för att släppa ut ånga. 
- Lyft försiktigt ur risskålen och fluffa upp riset med en gaffel. 
- Sätt cookern på sauté, tillsätt crème fraiche och rör om tills det kokat upp. 
- Servera.