Senapskula 8 cm med gjutjärnsskål

Senapskula 8 cm med gjutjärnsskål

999 kr

Senapskula i gjutjärn diameter 8 cm med tillhörande skål dia 21 cm.

Gör din egen senap

De här ingredienserna behöver du:
1,5 msk vita senapsfrön
5 msk bruna senapsfrön
4 msk vatten
1,5 msk honung
1 tsk salt
1,5 msk matolja

De här redskapen behöver du:
Skeppshults Senapskula & skål i gjutjärn.
Skål.
Sked att röra med.

Så här gör du:
Mal och mixa senapen genom att krossa fröna i gjutjärnsskålen (sätt dig på en stols ytterkant och kläm skålen mellan knäna. Lägg kulan i skålen och få den att rulla runt i skålen genom att föra skålen i cirkelrörelser - därmed mals och mixas fröna).

Häll de krossade fröna i en glasskål och häll på vattnet. Låt det stå och svälla i 10 minuter. Rör i honung (och lite whiskey om du gillar det), salt och olja. Låt senapen stå och mogna i kylen minst tre dygn innan du serverar den.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett naturligt non-stick-skyd - utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Finns ej Göteborgsbutiken
Recensioner
5.0 Baserat på 11 betyg
Peter H
Jag gillar allt med mitt köp. Snabb orderhantering och frakt. Härlig tyngd i senaps-mortel och kula.
Dorothee
Jag är jättenöjd med med senapsmorteln och senapskulan! Den är lätt att hantera även om den är av gjutjärn.
Bo
mycket bra och till ett mycket bra pris
Elinor
Nöjd men hade en önskat något djupare/högre skål för att bättre kunna rotera kulan.
SkeppshultSenapskula 8 cm med gjutjärnsskål

Senapskula i gjutjärn diameter 8 cm med tillhörande skål dia 21 cm.

Gör din egen senap

De här ingredienserna behöver du:
1,5 msk vita senapsfrön
5 msk bruna senapsfrön
4 msk vatten
1,5 msk honung
1 tsk salt
1,5 msk matolja

De här redskapen behöver du:
Skeppshults Senapskula & skål i gjutjärn.
Skål.
Sked att röra med.

Så här gör du:
Mal och mixa senapen genom att krossa fröna i gjutjärnsskålen (sätt dig på en stols ytterkant och kläm skålen mellan knäna. Lägg kulan i skålen och få den att rulla runt i skålen genom att föra skålen i cirkelrörelser - därmed mals och mixas fröna).

Häll de krossade fröna i en glasskål och häll på vattnet. Låt det stå och svälla i 10 minuter. Rör i honung (och lite whiskey om du gillar det), salt och olja. Låt senapen stå och mogna i kylen minst tre dygn innan du serverar den.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett naturligt non-stick-skyd - utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Senapskula 8 cm med gjutjärnsskål
Loading...