Handyjet gasbrännare med gasflaska

14%

Handyjet gasbrännare med gasflaska

599 kr699 kr

Nyligen utsågs Sieverts Handyjet till ”Bästa Valet” i kategorin gasbrännare när Testat.nu gjorde sin årliga undersökning (2023). En gasbrännare, eller handbrännare som den också kallas, är ett mångsidigt köksredskap. Du kan använda den inom matlagning, bakning samt i baren.

I vissa fall måste du ha den - som när du ska karamellisera ytan på din crème brûlée. I andra fall är den ett mycket effektivt verktyg som det bara tar ett par sekunder att använda. På sushirestauranger hittar du till exempel halstrad (eller eldad) lax på menyn. Där tar kocken hjälp av en gasbrännare för att få till den magiska smakkombinationen mellan rå fisk och eldad yta. Det går också att sota grönsakerna till måltiden, vilket adderar både smak och textur till rätten. Men en gasbrännare är lika känd för att sätta sista touchen på drinken som för att hjälpa till vid flamberingen av din äppeldessert ihop med calvados.

Det är enkelt att använda en gasbrännare i köket. På Handyjet skruvar du på gasen tills att det tar emot. Trycker sedan på knappen för att sätta igång och justerar lågan (om du vill det). När du är färdig är det bara att släppa knappen. Det här är en mycket effektiv gasbrännare så du får snabbt ett gott resultat.

”Men är det verkligen säkert att använda en gasbrännare?” Kanske har du hört om brännare där handtaget smälter. Eller testat en variant där en får bränna ”i en hel evighet” innan maten når önskat resultat. Svaret är så enkelt att det kan låta löjligt. Men när det kommer till gasbrännare är kvaliteten - A & O.

Gasbrännaren får lovord från såväl proffs som nybörjare i köket. Så här uttrycker sig mästerkocken Johannes Örnemark om Handyjet:
”2016 köpte jag min första Sievert, sedan dess har det spårat. Jag har genom åren sett många kommentarer som ”köp en billig brännare på ett lågrisvaruhus”, de är lika bra. Efter att blivit lite av en expert på handbrännare i köket så skulle jag påstå den totala motsatsen. Design, användarvänlighet, variation, munstycken/tillval och framför allt kvalitén är märkbart stor. Hela företaget andas kvalité.””.

Sievert är ett svenskt bolag, med anor som sträcker sig ända tillbaka till 1882. Oavsett om du vill ha en gasbrännare till dig själv eller för att ge bort kan du känna dig trygg med att Sievert Handyjet – både håller och är säker!

Det här är en kraftfull och effektiv gasbrännare. Dessutom är lågan vindstabil (om du använder den utomhus). Den är konstruerad med ett inbyggt förvärmningsrör vilket gör att den förvärmer gasen. Det betyder att Handyjet kan användas i alla positioner utan att den flammar upp.

Scrolla ned för att läsa mer om vad du kan använda din gasbrännare till.

  • Mångsidig och säker gasbrännare
  • Lätt att använda
  • Karamellisera, griljera & flambera
  • Gasflaska ingår!
Finns i Göteborgsbutiken
Recensioner
4.9 Baserat på 7 betyg
Jardar V
Herr.
Sievert tillverkar produkter för industri och professionella yrkespersoner, och det syns och märks i denna produkt! Detta är inte en billig produkt som bara används "då och då" till Crème brûlée, utan ett verktyg för att höja kvaliteten på de rätter man lagar.
Översatt från Norska
Johan H
Bra brännare
Bra och enkel brännare med bra fart på gasen.
Tomas L
Produkten enl förväntat. Har haft likadan tidigare som förlorade tändfunktionen.
Chrille
Hur kan 110ml kosta över 200kr och 300ml 95kr?? Står det fel på måndag av dom??
SievertHandyjet gasbrännare med gasflaska

KARAMELLISERING
Kanske har du sett någon karamellisera ytan på en crème brûlée med en gasbrännare men inte testat själv? I korthet går det ut på att man bränner sockret ovanpå desserten. Då bildas den där knäckiga ytan som är så eftertraktad och som, i ärlighetensnamn, är halva grejen med efterrätten Crème brûlée. Det finns såklart andra efterrätter där du också kan använda en gasbrännare men detta är nog den mest kända. För att lyckas behöver du justera lågan till medelnivå och sedan hålla den cirka 10 centimeter från ytan.

GRILJERING
I korthet handlar det om att få till den perfekta ytan på maten. På sushirestauranger är det inte ovanligt att du hittar halstrad (eller ”eldad”) lax på menyn. Där tar kocken hjälp av en gasbrännare för att få till en, rent utsagt, magisk smakkombination mellan den råa fisken och den eldade ytan. Många väljer också att sota grönsaker till måltiden, vilket adderar både smak och textur. Ett litet knep som tar din maträtt till nya höjder. För att lyckas sota eller att halstra maten finns det två viktiga saker att känna till. Det ena handlar om att använda lite eller inget fett alls vid tillagningen och det andra om temperaturen. Här är hög temperatur helt avgörande och som vi vet är det just vad en gasbrännare ger.

När du väljer en gasbrännare av hög kvalitet är det ett roligt redskap att använda för att sätta knorr på rätten. Då är effekten god och det tar mycket kort tid, i vissa fall bara ett par sekunder, att få till ytan på det som du lagar. Sen handlar det bara om att experimentera. Välja råvara och se vilket avstånd som är bäst för att få till ytan. Som nämndes tidigare behövs gasbrännaren för att göra crème brûlée. Den höga temperaturen ihop med sockret skapar de perfekta förutsättningarna för karamelliseringen. En annan sak som innehåller socker, inom matlagning, är marinad. Så varför inte använda brännaren till att ge det du grillat en god karamelliserad yta?

Kanske låter det som att gasbrännaren endast är till för dem som lagar extravaganta måltider. Men så är inte fallet! Gasbrännare är till för dig som uppskattar god mat och som vill lyckas med den i hemmet.

FLAMBERING
Troligtvis har du redan koll på flambering. Men om, så kan det förklaras som en matlagningsmetod där man tillför sprit med hög alkoholhalt i maten, till exempel cognac, som du sedan tänder eld på. Under flamberingen bränns alkoholen bort. Det ser såklart rätt läckert ut med elden men framförallt är det de runda smakrika aromerna som spriten adderar till maten som du vill komma åt.

När det är dags att flambera ska du tänka över vilken stekpanna som du använder. Välj ingen med beläggning utan kör på gjutjärn eller rostfritt stål. Slå sedan på cirka 5-10 cl sprit över det som ska flamberas. Här vill du ha en svalare panna, för att inte spriten ska koka, men samtidigt att maten är varm så att även spriten blir det. Stå inte under köksfläkten eller bredvid något som lätt kan fatta eld. Låt spriten brinna ut, det gör den på under en minut, och sedan är det bara att servera. Om du vill vara på den säkra sidan kan du ha ett lock nära till hands under flamberingen.

I efterrätter är det i stället starklikörer som du vill använda. För Crêpes suzette flamberas ofta citruslikören triple sec och för en äppeldessert är det vanligt med calvados.

PRODUKTFAKTA
Brännardiameter: 20 mm
Förbrukning Gram per timma vid 2 bar: 140
Effekt kW vid 2 bar 1,8
Gasflaska: 175 ml/60 g

Nyligen utsågs Sieverts Handyjet till ”Bästa Valet” i kategorin gasbrännare när Testat.nu gjorde sin årliga undersökning (2023). En gasbrännare, eller handbrännare som den också kallas, är ett mångsidigt köksredskap. Du kan använda den inom matlagning, bakning samt i baren.

I vissa fall måste du ha den - som när du ska karamellisera ytan på din crème brûlée. I andra fall är den ett mycket effektivt verktyg som det bara tar ett par sekunder att använda. På sushirestauranger hittar du till exempel halstrad (eller eldad) lax på menyn. Där tar kocken hjälp av en gasbrännare för att få till den magiska smakkombinationen mellan rå fisk och eldad yta. Det går också att sota grönsakerna till måltiden, vilket adderar både smak och textur till rätten. Men en gasbrännare är lika känd för att sätta sista touchen på drinken som för att hjälpa till vid flamberingen av din äppeldessert ihop med calvados.

Det är enkelt att använda en gasbrännare i köket. På Handyjet skruvar du på gasen tills att det tar emot. Trycker sedan på knappen för att sätta igång och justerar lågan (om du vill det). När du är färdig är det bara att släppa knappen. Det här är en mycket effektiv gasbrännare så du får snabbt ett gott resultat.

”Men är det verkligen säkert att använda en gasbrännare?” Kanske har du hört om brännare där handtaget smälter. Eller testat en variant där en får bränna ”i en hel evighet” innan maten når önskat resultat. Svaret är så enkelt att det kan låta löjligt. Men när det kommer till gasbrännare är kvaliteten - A & O.

Gasbrännaren får lovord från såväl proffs som nybörjare i köket. Så här uttrycker sig mästerkocken Johannes Örnemark om Handyjet:
”2016 köpte jag min första Sievert, sedan dess har det spårat. Jag har genom åren sett många kommentarer som ”köp en billig brännare på ett lågrisvaruhus”, de är lika bra. Efter att blivit lite av en expert på handbrännare i köket så skulle jag påstå den totala motsatsen. Design, användarvänlighet, variation, munstycken/tillval och framför allt kvalitén är märkbart stor. Hela företaget andas kvalité.””.

Sievert är ett svenskt bolag, med anor som sträcker sig ända tillbaka till 1882. Oavsett om du vill ha en gasbrännare till dig själv eller för att ge bort kan du känna dig trygg med att Sievert Handyjet – både håller och är säker!

Det här är en kraftfull och effektiv gasbrännare. Dessutom är lågan vindstabil (om du använder den utomhus). Den är konstruerad med ett inbyggt förvärmningsrör vilket gör att den förvärmer gasen. Det betyder att Handyjet kan användas i alla positioner utan att den flammar upp.

Scrolla ned för att läsa mer om vad du kan använda din gasbrännare till.

sievert-handyjet-gasbraender-228202-36322-2
Loading...