Gräddsifoner

Med en högkvalitativ sifon får du perfekt konsistens och professionella resultat varje gång – oavsett om du vill dekorera bakverk, skumma soppor eller experimentera med modern matlagning. Våra gräddsifoner är enkla att använda, hållbara och passar både hemmakockar och proffs. Upptäck vårt sortiment och ta din kreativitet i köket till nästa nivå. Med rätt verktyg blir bakning och matlagning både roligare och mer imponerande!

Köpguide: Välj rätt sifon

Sifonen är ett av de mest underskattade köksredskapen och kan användas till att skapa fantasifulla smakkreationer. Sifonen använder lustgas (N2O) för att skapa ett luftigt skum av fettbaserade vätskor. Sifonen laddas med en patron som blandas med vätskan och bildar mycket små bubblor, vilket skapar ett krämigt skum som kan användas till allt från desserter till drinkar.

Sodasifon eller gräddsifon?

  • Sodasifonen används för att göra kolsyrat vatten, cocktails och mocktails. Till den behöver du koldioxidpatroner.

  • Gräddsifonen används för vispgrädde, desserter, skum och kalla såser. Till den behöver du lustgaspatroner. I sifonen kan grädden hålla i upp till tio dagar i kylskåpet!

En mer detaljerad beskrivning av de olika sifonerna hittar du längre ner.

Vilken storlek?

I sortimentet har vi olika modeller med olika kapacitet för olika behov - 0,25, 0,5 eller 1,0 liter. Den mindre passar om du ska göra lite grädde till efterrätten, den större till större middagsbjudningar.

Patroner

För de olika typerna behöver du olika gas. Gräddpatroner innehåller lustgas och löser sig endast i fettbaserade blandningar. Sodapatronerna löser sig i vätska och går inte att använda till grädde, mousse eller såser, utan bara till dryck. Tänk på att antalet patroner kan variera beroende på användningsområde och storlek på sifon.

  • Sodasifon: koldioxidpatroner. En CO2-patron från iSi ger 1 liter sodavatten.

  • Gräddsifon: lustgaspatroner.

  • Nitrosifon: nitropatroner (observera - trycket i nitropatronerna är mycket större än i vanliga gräddpatroner).

Så här använder du sifonen

Med en gräddsifon är det bara fantasin som sätter gränser. Soppor, såser, mousser, krämer, maränger, du bestämmer!

Gör så här:

  1. Skruva av huvudet från flaskan och fyll den med vätska

  2. Skruva på locket med munstycket

  3. Ladda sifonen med en patron och skruva fast tills du hör att gasen släpps in.

  4. Vänd sifonen upp och ner några gånger och skaka flaskan för att fördela gasen

  5. Vänd den upp och ned och spritsa ut innehållet med önskat munstycke!

Det går också att göra drinkar och andra smaksatta vätskor i en gräddsifon. Tänk bara på att munstycket inte kan användas på grund av att det blir fel tryck – istället får du släppa ut trycket, skruva av locket och hälla ut innehållet i ett glas, en karaff eller något annat. Med en sodasifon, som har ett annat munstycke, kan du däremot hälla ut innehållet i din takt!

En genomgång av våra sifoner

Mareld Sifon 0,5 liter - För varma och kalla livsmedel, med löstagbar silikonstrumpa, 3 munstycken i plast och 3 munstycken i rostfritt stål.

iSi Gourmet - I rostfritt stål, kommer med tre munstycken. För varma och kalla livsmedel. Passar till grädde, såser, luftiga pureér, emulsioner, soppa m.m.

iSi Termo Whip - i rostfritt stål, med tre munstycken. Denna sifon är tillverkad med proffskockarna i åtanke. Den är tillverkad i dubbelväggs rostfritt stål som gör att såsen, grädden eller skummet håller sig varmt i upp till 3 timmar och kallt i upp till 8 timmar. Gör en bearnaise och förvara i sifonen utan att oroa dig för att den ska separera!

iSi Creative Whip - i rostfritt stål och silikon för ergonomisk användning. Tre medföljande munstycken, endast för kalla livsmedel.

iSi Creative Whip Premium - i rostfritt stål och silikon för ergonomisk användning. Tre medföljande munstycken, endast för kalla livsmedel.

iSi Nitro - I rostfritt stål. För nitro-kaffe, te eller cocktails. Nitro fungerar som ett slags komplement till kolsyra och används bland annat i vissa tyngre ölsorter som kräver mindre och stadigare bubblor. Nitro ger även drycken en krämigare och lenare känsla samt en häftig skumkrona! För kalla drycker.

iSi Sodamaker - Kolsyra vatten enkelt med sodapatroner. Fyll upp med iskallt vatten, trycksätt med en patron, skaka och avnjut.

Tillbehör

  • Isi Rapid Infusion - Används när du vill smaksätta en dryck med råvaror på nolltid! Du häller i en vätska i sifonen, tillsätter det du vill smaksätta med och trycksätter.

  • Munstycken - Komplettera din sifon från iSi med tre munstycken i rostfritt stål.

  • Tratt och sil - Perfekt för att sila de såser, skum eller soppor som du vill använda i sifonen.

  • Nålmunstycken - För att fylla och dekorera såväl bakverk som maträtter.

  • Reservdelskit - Reservpackningar för sifoner från iSi.

Inspiration

Sötpotatis Espuma

Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: 45 Min
Lämplig för: Gourmet Whip, Thermo Whip

Du behöver:
140 g sötpotatis
280 ml grädde
80 ml potatisvatten
1 g salt
1 g peppar
0.5 g muskot

Gör så här:
Koka sötpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk (ca. 20 minuter), skala och mosa med en potatismasher. Värm grädden och blanda moset med den uppvärmda grädden och potatisvatten. Krydda med salt, peppar och muskot. Passera genom ISI-tratten och sikta direkt i 0,5 L Isi Whipper, skruva på 1 st Isi gräddpatron och skaka kraftigt. Håll ISI Whipper varm vid max. 75 ° C / 165 ° F i ett vattenbad

Campari Orange Espuma

Svårighetsgrad: lätt
Tillagningstid: 30 Min
Lämplig för: Gourmet Whip, Thermo Whip

Du behöver:
50 ml Campari
450 ml färskpressad apelsin juice
3 st gelatinblad
10 g strösocker

Gör så här:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Värm upp 125 ml apelsinjuice, och lös det avrunna gelatinet i den. Blanda Campari med resten av apelsinjuicen och lägg i det upplösta gelatinet. Passera blandningen genom ISI tratten och sikta direkt i 0,5 L (~ 17 fl. Oz.) Isi Sifonen Skruva på 1st Isi gräddpatron och skaka kraftigt. Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar. Skaka kraftigt före servering.

Dubbla ingredienser för en 1 L (~ 34 fl. Oz.) Isi Sifon ). Skruva på 2st ISI gräddpatroner, en efter den andra. Skaka kraftigt efter varje patron. Halvera ingredienserna om du använder en 0,25 L (~ 8.5 fl. Oz.) Isi Sifon