Skötselråd
Stekpannan från Kockums Jernverk är inbränd när du köper den - skölj bara av och torka torr med hushållspapper. Därefter är den redo att börja använda den direkt.
Välj alltid värmezonen efter en storlek som motsvarar stekpannans botten. Värm stekpannan långsamt med en klick matfett. Börja på en låg temperatur och öka sedan gradvis för att på så vis fördela värmen effektivt över hela ytan. När pannan är uppvärmd kan tillagningen ske på en lägre temperatur. Tänk på att om stekpannan hettas upp till över 450°C, eller för snabbt på induktion, kan det orsaka att den slår sig.
Alla typer av redskap kan användas i en kolstålspanna.
Låt pannan svalna innan rengöring. Spola aldrig kallt vatten i en het panna då den kan slå sig. För att undvika rostangrepp – lämna aldrig en kolstålsstekpanna blöt.
Stekpannans handtag kan bli varmt, använd därför grytlapp.
Den inbrända ytan är svart och kan skifta i en rödbrun ton, detta beror på att kolstålet oxiderar under användning och är helt naturligt. En kolstålspanna blir bara bättre med tiden och ju mer den används.
)
)
)
)
)
)

)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)

)
)
)
)
)
)
)
)
)