Yoghurtpannkakor

Yoghurtpannkakor

4

portioner

med blåbär och mandelmjölspanerad banan över öppen eld

Att göra pannkakor med yoghurt istället för med mjölk gör dem lite mer mättande och dessutom behöver du inte tillsätta socker!

Du behöver

  • 2 ägg

  • 2 dl vetemjöl

  • 4 dl fruktyoghurt

  • 1 tsk bak bakpulver

  • 1 tsk salt

  • 1,5 dl blåbär

  • 2 bananer

  • Ca 1 dl mandelmjöl

  • Lönnsirap

  • Smör till stekning

Gör så här innan du beger dig ut:

  1. Blanda alla torra ingredienser (förutom mandelmjölet).

  2. Knäck ner ägg i en annan bunke och häll ner yoghurten + 0,5 dl vatten + 0,5 dl blåbär och blanda väl.

  3. Skikta ner dom torra varorna och blanda tills du får en slät smet. Häll ner i din mattermos.

  4. Skala och dela bananerna i mitten och sen mitten igen (så du får ut 4 halvor). Häll ner mandelmjöl i botten av en slutbar burk och lägg bananerna med den flata sidan neråt.

  5. Blanda blåbären du har kvar med lite socker och lägg i en bra förslutbar ask.

Gör så här när du väl är ute:

  1. Värm upp din stekhäll ordentligt. Låt gärna barnen få lägga in en pinne i brasan eller vara med och tälja fram små pinnar.

  2. Lägg i rejält med smör och stek dina pannkakor i små ”amerikanska pannkakor” storlekar.

  3. Klicka i med rejält med smör. Lägg bananerna med flata sidan neråt och låt mandelmjölet få en liten rostad ton. Häll över lite sirap och vänd snabbt bananerna.

  4. Servera pannkakorna med bananerna, lite blåbär och sen lite lönnsirap uppe på. Utsökt, uppskattat och framförallt ganska enkelt!