
Tryckkokad paprika med potatispuré och pumpa- och pankokrisp
Du behöver
Tryckkokad hel paprika
4 st spetspaprika
1 st rödlök
3 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl vatten
1 msk honung
1 msk salt
1 krm chiliflakes eller svartpeppar
Potatispuré
750 g potatis, mjölig
2 st vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl mjölk
15 g smör, mjukt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Pumpa- & pankokrisp med persilja & lime
15 g smör
1 dl Panko- eller ströbröd
1 dl pumpafrön
1 st lime
½ msk flingsalt
2 krm svartpeppar
3 msk persilja
Gör så här
Tryckkokad hel paprika
Tvätta och skär av toppen av paprikorna, ta ur fröerna.
Skala och skiva rödlök
Häll vatten och honung i kastrullen.
Lägg ut rödlöken i botten av kastrullen, lägg paprikorna och vitlöksklyftor ovanpå.
Ringla på olja, strö över salt och chiliflakes.
Förslut tryckkokaren, ställ på plattan och sätt på hög värme. När den nått nivå 1 startar du en timer på 6 minuter och släpp sedan ut ånga långsamt.
Lyft ur paprikorna och fördela på tallrikar.
Sila av marinaden och servera till.
Potatispuré
Skala potatis och vitlök, lägg i en kastrull och fyll upp med vatten.
Koka tills potatisen är mjuk, häll av vattnet och pressa potatisen genom en potatispress ner i en bunke.
Rör ihop pressad potatis med smör, salt och peppar.
Häll grädde och mjölk i en kastrull och hetta upp under omrörning tills.
Tillsätt till potatisen, blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Pumpa- & pankokrisp med persilja & lime
Finhacka persiljan.
Riv skalet av halva limen.
Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme.
Lägg i pumpafrön och stek i 2–3 minuter tills de börjar få färg.
Tillsätt Panko och rör om väl. Fortsätt steka på under omrörning tills allt fått färg och är krispigt.
Ta pannan från värmen och rör ner persilja och limeskal.