
Torskrygg med citronpasta och honungsstekta haricots verts
4
Portioner
Du behöver
Krämig citronpasta
300 g pastasnäckor
6-7 dl grönsaksbuljong
10 g smör
1 st scharlottenlök
75 g Parmesan
3/4 dl grädde
1 st citron, skal och 1 msk citronsaft
Salt och svartpeppar
Torskrygg
4 -6 st torskfiléer
Färsk timjan
Salt och peppar
Honungsstekta haricot verts
250 g haricots verts
2 msk olivolja eller smör
1 st vitlöksklyfta
1 msk honung
Salt och svartpeppar
Gör så här
Krämig citronpasta
Riv skalet av citronen och pressa ur 1 msk saft.
Finhacka lök och fräs mjuk tillsammans med smör på Sauté-läget.
Häll på 6 dl buljong och starta Pasta-programmet. Låt buljongen koka upp och tillsätt pastan, sätt på 8 minuter.
Kontrollera ibland och tillsätt mer vatten eller öka tiden om det behövs.
Tillsätt grädde, citronskal, citronsaft och
Parmesan. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Torskrygg
Sätt funktionsgallret på hög position ovanpå pastan.
Lägg torskfiléerna på gallret, salta, peppra och lägg på timjanskvistar.
Stäng locket och starta Crisp & Steam -programmet.
Kör i 5-10 minuter eller tills fisken är klar.
Servera med haricot verts, citronpasta och Parmesan.
Honungsstekta haricot verts
Ansa färska bönor och förväll dem genom att koka upp lättsaltat vatten, lägg i bönorna och låt sjuda i ca 2 minuter.
Finhacka vitlök.
Sätt multicookern på Sauté-programmet.
Häll i olja och vitlök, hetta upp under automatisk omrörning.
Lägg i bönorna, salta och peppra.
Stek på medelvärme i 2–3 minuter tills bönorna får färg.
Ringla över honung.