Torskrygg med citronpasta och honungsstekta haricots verts

Torskrygg med citronpasta och honungsstekta haricots verts

4

Portioner

Du behöver

Krämig citronpasta

  • 300 g pastasnäckor

  • 6-7 dl grönsaksbuljong

  • 10 g smör

  • 1 st scharlottenlök

  • 75 g Parmesan

  • 3/4 dl grädde

  • 1 st citron, skal och 1 msk citronsaft

  • Salt och svartpeppar

Torskrygg

  • 4 -6 st torskfiléer

  • Färsk timjan

  • Salt och peppar

Honungsstekta haricot verts

  • 250 g haricots verts

  • 2 msk olivolja eller smör

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 1 msk honung

  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Krämig citronpasta

  1. Riv skalet av citronen och pressa ur 1 msk saft.

  2. Finhacka lök och fräs mjuk tillsammans med smör på Sauté-läget.

  3. Häll på 6 dl buljong och starta Pasta-programmet. Låt buljongen koka upp och tillsätt pastan, sätt på 8 minuter.

  4. Kontrollera ibland och tillsätt mer vatten eller öka tiden om det behövs.

  5. Tillsätt grädde, citronskal, citronsaft och

  6. Parmesan. Blanda och smaka av med salt och peppar.

Torskrygg

  1. Sätt funktionsgallret på hög position ovanpå pastan.

  2. Lägg torskfiléerna på gallret, salta, peppra och lägg på timjanskvistar.

  3. Stäng locket och starta Crisp & Steam -programmet.

  4. Kör i 5-10 minuter eller tills fisken är klar.

  5. Servera med haricot verts, citronpasta och Parmesan.

Honungsstekta haricot verts

  1. Ansa färska bönor och förväll dem genom att koka upp lättsaltat vatten, lägg i bönorna och låt sjuda i ca 2 minuter.

  2. Finhacka vitlök.

  3. Sätt multicookern på Sauté-programmet.

  4. Häll i olja och vitlök, hetta upp under automatisk omrörning.

  5. Lägg i bönorna, salta och peppra.

  6. Stek på medelvärme i 2–3 minuter tills bönorna får färg.

  7. Ringla över honung.