)
Tabbouleh
4
portioner
Den här salladen passar till det mesta på ett arabiskt middagsbord, men också exempelvis till grillat eller på vilken buffé som helst. De generösa mängderna persilja och mynta ger den karaktär och fräschör.
Du behöver
1 dl finkrossat bulgurvete
4 stora tomater
4 salladslökar
3 dl hackad färsk bladpersilja
3 dl hackad färsk mynta
2 krm kanel
2 krm malen kryddpeppar
1/2 tsk nymalen svartpeppar
2 citroner, färskpressad saft
4–5 msk olivolja
2 tsk flingsalt
1 dl granatäppelkärnor
Gör så här
Blötlägg bulgurvetet i kallt vatten ca 5 minuter.
Tärna tomaterna fint. Skär salladslöken i strimlor.
Skölj bulgurgrynen under rinnande vatten och låt sedan rinna av ordentligt.
Lägg bulgurn i en stor skål och tillsätt tomater, salladslök, persilja, mynta, kryddor, citronsaft, olja och salt. Blanda försiktigt.
Vänd ner granatäppelkärnorna strax före servering och smaka av om du eventuellt vill ha mer salt och peppar.