
Syrén- & Rabarbersorbet
6
portioner
Sorbet med ingredienser som får minnet att vandra till skolavslutningar och försommar. Serveras med alkoholfritt bubbel.
Du behöver
225 gram Vatten
225 gram Socker
100 gram Rabarber
50 gram Syrénblommor
25 gram Glykossirap
3 gram Agar Agar
1 st Citron (skivad)
Gör så här
Koka upp vatten, socker, agar agar, rabarber och glykossirap i en kastrull. Koka i 2 min.
Ta av från värmen och låt svalna till 50-60 grader.
Tillsätt syrénblommorna och den skivade citronen och låt dra i 10 min med lock.
Sila därefter genom finmaskig sil ner i en bunke och låt svalna tills rumstemperatur.
Kör sedan i glassbehållaren till din Kitchenaid tills jämn och fin konsistens (ca 30-40 min).
Servera sedan sorbeten direkt med en skvätt bubbel och garnera med en klase syrén.