)
Svartvinbärsbladsglass
6
portioner
Med färska hallon och vårblommor
Du behöver
225 gr Vispgrädde
225 gr Mjölk
110 gr Äggula
110 gr Socker
25 gr Glykossirap
25 gr Svartvinbärsblad (hackade)
1 tsk salt
Gör så här
Blanda samtliga ingredienser utom äggulan och bladen, koka upp under omrörning.
Låt svalna till 50-60 grader och montera därefter ner äggulan med ballongvisp och värm upp glassmeten under konstant omrörning till 82 grader.
Häll sedan smeten i en bunke och låt svalna tills rumstemperatur.
Häll ner de hackade svartvinbärsbladen och mixa slätt med stavmixer.
Sila nu smeten genom finmaskig sil direkt ner i glassbehållaren till din KitchenAid och kör tills jämn och fin konsistens (ca 30-40 min).
Servera gärna glassen direkt efter den är klar i maskinen. Garnera med hallon och fina ätbara vårblommor.