Svartvinbärsbladsglass

Svartvinbärsbladsglass

6

portioner

Med färska hallon och vårblommor

Du behöver

  • 225 gr Vispgrädde

  • 225 gr Mjölk

  • 110 gr Äggula

  • 110 gr Socker

  • 25 gr Glykossirap

  • 25 gr Svartvinbärsblad (hackade)

  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser utom äggulan och bladen, koka upp under omrörning.

  2. Låt svalna till 50-60 grader och montera därefter ner äggulan med ballongvisp och värm upp glassmeten under konstant omrörning till 82 grader.

  3. Häll sedan smeten i en bunke och låt svalna tills rumstemperatur.

  4. Häll ner de hackade svartvinbärsbladen och mixa slätt med stavmixer.

  5. Sila nu smeten genom finmaskig sil direkt ner i glassbehållaren till din KitchenAid och kör tills jämn och fin konsistens (ca 30-40 min).

  6. Servera gärna glassen direkt efter den är klar i maskinen. Garnera med hallon och fina ätbara vårblommor.