Snickersfudge

Snickersfudge

Du behöver

  • 300 g mjölkchoklad

  • 4 dl strösocker

  • 5 dl vispgrädde

  • 4 dl ljus sirap

  • 3 msk kakao

  • 2 dl salta jordnötter

  • ½ dl kolasås

  • Ätbart guldpulver

Gör så här

  1. Börja med att finhacka chokladen.

  2. Mät upp strösocker, vispgrädde, ljussirap och kakao i en kastrull. Låt koka upp till 125 grader under sparsam omrörning.

  3. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om till allt smält.

  4. Ta fram en form som är 33x22,5 cm och lägg i ett bakplåtspapper.

  5. Häll i fudgen i formen och fördela till ett jämt lager.

  6. Strö över jordnötterna och låt svalna i rumstemperatur och sen ställ in i kylen för att stelna helt.

  7. Ringla över kolasåsen och pudra eventuellt över ätbart guldpulver.

  8. Skär i portionsbitar.