Smörstekt brysselkål

Smörstekt brysselkål

Ge brysselkålen en ny twist med smörstekt variant som får sällskap av syrlig apelsin, söta tranbär och krispiga valnötter. Denna rätt är enkel att göra men full av smak – perfekt som ett färgstarkt och festligt tillbehör på julbordet.

Du behöver

  • 500 g brysselkål, färsk

  • 35 g smör

  • 1 st apelsin

  • ½ dl tranbär, torkade

  • ½ dl valnötter

  • ½ tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj av brysselkålen.

  2. Smält smör i en panna och häll i kålen, fräs till allt fått färg. Tillsätt tranbär, salt och peppar.

  3. Pressa apelsinsaft och rör om, låt sjuda tills all saft kokats in.

  4. Strö över krossade valnötter och servera.