
Rulltårtebotten till minitårtor
De här minitårtorna har toppats med chokladkräm och maräng, björnbär och pistagenötter och den tredje med grädde och passionsfrukt. Ett tyllset är bra att ha när något ska dekoreras med kräm. Välj gärna ett med tyllkoppling så att du enkelt kan byta tyll utan att byta spritspåse.
)
)
)
)
)
)
Du behöver
3 st ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
½ dl vatten, hett
Smör till formen
Strösocker till vändning av botten
Instruktioner
Botten
Sätt ugnen på 250 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper och pensla smör på pappret.
Vispa ägg och socker luftigt.
Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det i smeten.
Tillsätt kokhett vatten och rör samman.
Häll smeten i pannan och bred ut jämnt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 4 minuter, håll koll för det går snabbt.
Strö socker ovanpå kakan, lägg ett bakplåtspapper ovanpå och vänd upp botten på ett galler.
Dra försiktigt bort bakplåtspappret som varit i ugnen. Låt botten svalna helt under en bakduk.
Välj storlek på utstickare och ta ut små tårtbottnar.