)
Rödkål med julöl
Fyll julbordet med doften av värmande kryddor och sötma med denna klassiska rödkål tillagad med julöl. Den långsamt sjudande kålen blir mjuk, glansig och smakrik, där sirap och vinäger balanserar ölets fylliga toner – ett perfekt, färgstarkt tillbehör som sprider julstämning på tallriken.
Du behöver
½ st rödkålshuvud
35 g smör
2 dl julöl eller julmust
½ dl sirap, mörk
½ dl äppelcidervinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Strimla kålen fint.
Smält smör i en stekpanna med lock, tillsätt kål och rör om tills allt är glansigt.
Tillsätt öl, sirap, vinäger och kryddor, rör om och låt sjuda under lock tills kålen är mjuk, ca 30 minuter.
Rör om ibland och tillsätt mer julmust om det blir torrt.