)
Ravioli med spenat och ricotta
4
Portioner
Detta är ett recept som bevisar att less is more. Det är en rätt som tåls att laga och bjuda på om och om igen. Och det är enkelt att göra! När du har salvian i kastrullen medan du bryner smöret, får du en perfekt kombination av aromatisk salvia och nötaktigt flytande brunt guld i form av smör.
Du behöver
3 ägg
250 g tipo 00 mjöl
50 g durummjöl
50 g ricotta
100 g babyspenat
1 äggula
0,5 vitlök
Muskotnöt
15 g riven Parmigianno Reggiano
Salt och peppar
100 g smör
20 salviablad
25 g pinjenötter
2 nävar spenat
Parmigianno Reggiano att toppa med
Gör såhär
Arbeta ihop ägg och mjöl. Låt vilka en halvtimma och rulla ut den tunnt (till nr. 5 eller 6 på maskinen)
Blanchera spenat och pressa ut allt vatten. Hacka den ganska fint. Blanda ihop med ricotta, äggula och riven ost. Smaka av med vitlök och muskot. Bägge dessa har lite sting, så var försiktig. Addera salt och peppar.
Lägg en tesked av fyllningen med några cm mellanrum på en platta med pasta. Mät gärna med utstickaren, så du vet att det är lagom med plats mellan varje ravioli. Pensla lite vatten runtom fyllningen så plattorna lättare klistrar ihop sig. Lägg en platta över den du nyss gjorde och pressa ner runt fyllningen, så luften åker ut. Skär ut dom och låt torka lite innan de kokas - ca. 2-3 minuter.
Smält smöret i en liten kastrull ihop med salviabladen. Bryn smöret, detta gör att salvian ger smak till smöret och blir härligt frasigt. Ge pistagenötterna 1 minut med smöret så de får en trevlig, rostad smak. Blanchera spenaten och vänd ihop med lite brynt smör.
Lägg upp raviolin på en tallrik tillsammans med spenaten. Toppa med brynt smör, pinjenötter och salvia. Avsluta med finriven ost.