Råraka med löjrom, dillcremefraiche och picklad rödlök

Råraka med löjrom, dillcremefraiche och picklad rödlök

4

portioner

Ingredienser: 

Råraka:

  • 300 g mjölig potatis

  • 80 g smör

  • 120 g löjrom

Dillcremefraiche:

  • 1 kn dill

  • 2 dl cremefraiche

  • 1 tsk dijonsenap

  • Salt och svartpeppar

Picklad rödlök:

  • 1 rödlök

  • 2 msk ättika 12%

  • 4 msk socker

  • 8 msk vatten

Garnityr:

  • 1 citron

  • Dill

Gör så här:

  • Rårakor: Riv potatisen på grovt rivjärn. Smält smör i stekpanna och bred ut potatisen till rundlar. Stek rårakorna gyllenbruna och frasiga på båda sidor. Salta och peppra.

  • Dillcremefraiche: Vispa cremefraiche tjockt. Vänd i hackad dill och senap. Smaka av med salt och peppar.

  • Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Värm blandningen på spisen så att sockret smälter. Tillsätt skivad rödlök och låt det hela svalna till rumstemperatur.

  • Arrangera varm råraka på tallrik tillsammans med en sked dillcremefraiche och en sked löjrom. Garnera med citronklyfta, dill och picklad rödlök.