)
Råraka med löjrom, dillcremefraiche och picklad rödlök
4
portioner
Ingredienser:
Råraka:
300 g mjölig potatis
80 g smör
120 g löjrom
Dillcremefraiche:
1 kn dill
2 dl cremefraiche
1 tsk dijonsenap
Salt och svartpeppar
Picklad rödlök:
1 rödlök
2 msk ättika 12%
4 msk socker
8 msk vatten
Garnityr:
1 citron
Dill
Gör så här:
Rårakor: Riv potatisen på grovt rivjärn. Smält smör i stekpanna och bred ut potatisen till rundlar. Stek rårakorna gyllenbruna och frasiga på båda sidor. Salta och peppra.
Dillcremefraiche: Vispa cremefraiche tjockt. Vänd i hackad dill och senap. Smaka av med salt och peppar.
Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Värm blandningen på spisen så att sockret smälter. Tillsätt skivad rödlök och låt det hela svalna till rumstemperatur.
Arrangera varm råraka på tallrik tillsammans med en sked dillcremefraiche och en sked löjrom. Garnera med citronklyfta, dill och picklad rödlök.