)
Rabarbercello Spritz
2
glas
En ljuvligt rosa, svalkande och bubblande spritz med syrlig rabarber och Limoncello.
Du behöver
Is
6 cl Limoncello
2 cl Rabarbersirap
12 cl Mousserande rosévin
Rabarber
Rabarbersirap
150 g rabarber
1½ dl socker
2 msk vatten
Gör så här
Använd en kniv och skär en cm bred remsa längs rabarberskaftet.
Lägg remsan i ett glas med isvatten så att den drar ihop sig till en spiral.
Skaka Limoncello och rabarbersirap kall med is.
Sila i glas och fyll upp med mousserande vin, gärna rosé.
Toppa med en rabarberspiral.
Rabarbersirap
Skölj och finhacka rabarbern.
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten.
Låt sjuda tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter. Rör om då och då.
Pressa genom en finmaskig sil tills du har en helt slät sirap.
Häll sirapen i en kanna och låt svalna.