Rabarbercello Spritz

Rabarbercello Spritz

2

glas

En ljuvligt rosa, svalkande och bubblande spritz med syrlig rabarber och Limoncello.

Du behöver

  • Is

  • 6 cl Limoncello

  • 2 cl Rabarbersirap

  • 12 cl Mousserande rosévin

  • Rabarber

Rabarbersirap

  • 150 g rabarber

  • 1½ dl socker

  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Använd en kniv och skär en cm bred remsa längs rabarberskaftet.

  2. Lägg remsan i ett glas med isvatten så att den drar ihop sig till en spiral.

  3. Skaka Limoncello och rabarbersirap kall med is.

  4. Sila i glas och fyll upp med mousserande vin, gärna rosé.

  5. Toppa med en rabarberspiral.

Rabarbersirap

  1. Skölj och finhacka rabarbern.

  2. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten.

  3. Låt sjuda tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter. Rör om då och då.

  4. Pressa genom en finmaskig sil tills du har en helt slät sirap.

  5. Häll sirapen i en kanna och låt svalna.

Rabarbercello Spritz – Recept | Bagaren och Kocken