
Rabarberdrink med kokosskum
Vårens och sommarens förmodligen läckraste drink. Syrligt och sött möts i en perfekt kombination. Haka på skum-trenden där endast smaksättningsfantasin sätter gränserna!
Kokosskum
Du behöver
2 dl kokosgrädde
½ dl socker
Gör så här
Blanda kokosgrädde och socker i en kastrull. Låt koka under omrörning tills sockret smält, häll upp i en kanna och ställ i kylen för att kallna helt.
Häll upp den kalla kokosblandningen i en sifon, ladda, skaka och låt stå i rumstemperatur medan du blandar drinken.
Rabarbersirap (ca 4 dl)
Du behöver
300 g rabarber
3 dl socker
ev ½ dl vatten
Gör så här
Skölj och finhacka rabarbern.
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt sjuda tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter. Rör om då och då.
Mosa eller mixa rabarbern och pressa genom en finmaskig sil tills du har en helt slät sirap.
Häll sirapen i en kanna och låt svalna.
Rabarberdrink
Du behöver
5 cl gin
3 cl rabarbersirap
2 cl citron
Is
Gör så här
Pressa citronen.
Häll rabarbersirap, gin, citronsaft och is i en shaker. Skaka drinken kall.
Lägg stora isbitar i två glas och sila drycken i glaset.
Toppa med kokosskum.