)
Praliner på mörk choklad
med ganasch på karamellchoklad, honungsrostade hasselnötter och flingsalt
Du behöver
Obs - för detta recept behöver du först göra pralinskal, här kan du läsa om hur du går tillväga.
Honungsrostade hasselnötter
100 g hasselnötter utan skal
2 msk honung
1 tsk flingsalt
Ganasch
150 gram karamellchoklad, exempelvis Callebaut Gold 30,4 % kakaohalt eller mjölkchoklad
1 ½ dl grädde
Honungsrostade hasselnötter med flingsalt
Ev. lite mer flingsalt
25 g rumsvarmt smör
Gör så här
Honungsrostade hasselnötter
Börja med att sätta ugnen på 175 grader varmluft.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna till gyllene färg, låt svalna.
Blanda nötterna med honung och flingsalt. Häll upp på en bakplåtsklädd plåt.
Rosta hasselnötterna i ugnen i ungefär 10 minuter, rör om 1-2 gånger under tiden.
Ta ut och låt svalna helt på plåten.
När nötterna har svalnat, lägg de i en matberedare och mixa till finhackat.
Ganasch
Om du inte har chokladknappar så hacka chokladen fint.
Lägg chokladen i en skål med höga kanter.
Koka upp grädden snabbt. Häll denna över chokladen och låt stå i cirka 30 sekunder.
Ta en stavmixer och mixa till en slät ganasch.
Tillsätt de mixade honungsrostade hasselnötterna med flingsalt och rör om. Låt svalna helt till rumstemperatur (i rumstemperatur ej i kyl).
Smaka eventuellt av med lite mer flingsalt.
Lägg i en spritspåse och spritsa därefter i pralinerna.