Praliner på mörk choklad

Praliner på mörk choklad

med ganasch på karamellchoklad, honungsrostade hasselnötter och flingsalt

Du behöver

Obs - för detta recept behöver du först göra pralinskal, här kan du läsa om hur du går tillväga.

Honungsrostade hasselnötter

  • 100 g hasselnötter utan skal

  • 2 msk honung

  • 1 tsk flingsalt

Ganasch

  • 150 gram karamellchoklad, exempelvis Callebaut Gold 30,4 % kakaohalt eller mjölkchoklad

  • 1 ½ dl grädde

  • Honungsrostade hasselnötter med flingsalt

  • Ev. lite mer flingsalt

  • 25 g rumsvarmt smör

Gör så här

Honungsrostade hasselnötter

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader varmluft.

  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna till gyllene färg, låt svalna.

  3. Blanda nötterna med honung och flingsalt. Häll upp på en bakplåtsklädd plåt.

  4. Rosta hasselnötterna i ugnen i ungefär 10 minuter, rör om 1-2 gånger under tiden.

  5. Ta ut och låt svalna helt på plåten.

  6. När nötterna har svalnat, lägg de i en matberedare och mixa till finhackat.

Ganasch

  1. Om du inte har chokladknappar så hacka chokladen fint.

  2. Lägg chokladen i en skål med höga kanter.

  3. Koka upp grädden snabbt. Häll denna över chokladen och låt stå i cirka 30 sekunder.

  4. Ta en stavmixer och mixa till en slät ganasch.

  5. Tillsätt de mixade honungsrostade hasselnötterna med flingsalt och rör om. Låt svalna helt till rumstemperatur (i rumstemperatur ej i kyl).

  6. Smaka eventuellt av med lite mer flingsalt.

  7. Lägg i en spritspåse och spritsa därefter i pralinerna.