)
Nudelwok med räkor
4
Portioner
Fräscht, smakrikt och klart på ett kick – den här nudelwoken med räkor är perfekt för både vardagsmiddag och helglunch. Krämig crème fraiche, het sambal och frasiga grönsaker möter saftiga räkor i en lättlagad rätt som snabbt blir en favorit.
Du behöver
Wok:
250 g äggnudlar
2 msk rapsolja
1 st morot, stor
4 st salladslök
1½ dl sojabönor
1 st grönsaksbuljongtärning
Räkor:
200 g räkor, skalade
5 g smör
1 krm chiliflakes
½ tsk salt
Sås:
2 dl crème fraiche
1 tsk Sambal oelek
1 tsk ingefära, malen
1 tsk salt
Gör såhär
Koka nudlar enligt förpackningen, blanda med olja och ställ åt sidan.
Riv morot grovt.
Skiva salladslök.
Hetta upp woken med olja.
Tillsätt sojabönor, lök och morot. Fräs kort.
Lös upp buljong i 3 dl hett vatten, tillsätt och låt puttra på låg värme i fem minuter.
Rör ihop crème fraiche, ingefära, sambal oelek och salt och blanda med nudlarna.
Häll nudelblandningen i woken och rör om tills allt är blandat. Ta från värmen.
Hetta upp smör i en panna.
Häll i räkor, salt och chili. Stek tills räkorna fått lite färg.
Blanda räkorna med nudelwoken och servera direkt.