Nötig dessertpizza

Nötig dessertpizza

Pizza funkar till alla tillfällen, stora som små, även som för-, huvud- eller efterrätt. Det bästa är att du kan lägga på det du eller dina gäster tycker om. 

Här kommer ett gudomligt recept på pizza med pistagekräm, vispad ricotta, jordgubbar och hackade pistagenötter. 

Du behöver

Pizzadeg

  • 12 g jäst (ca 1/4 paket)

  • 1,5 dl vatten, rumsvarmt

  • 1 msk olivolja

  • 1 tsk salt

  • 4 dl vetemjöl

Topping

  • Pistagekräm (gör egen eller från valfritt märke)

  • Ricotta

  • Grädde

  • Jordgubbar

  • Pistagenötter

Gör så här

  1. Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet. Rör tills jästen har lösts upp.

  2. Tillsätt olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt mer mjöl vid behov.

  3. Täck med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur ca 1 tim eller i kylskåp ca 8 tim eller över natten.

  4. Under tiden som degen jäser - vispa upp ricotta med en skvätt grädde till en fluffig konsistens. 

  5. Jobba ut degen till en rund form och smeta ut pistagekrämen.

  6. Baka den i din Big Green Egg tills den har fått fluffiga kanter och har fått en gyllene färg. 

  7. Ta ut den och toppa med vispad ricotta, jordgubbar i skivor och hackade pistagenötter.