Norrländska Rullrån

Norrländska Rullrån

Du behöver

  • 100 g smör

  • 1 dl mjölk

  • 2 dl kallt vatten

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 ½ strösocker

  • 3 tsk vaniljsocker

  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Börja med att smälta smöret i en kastrull.

  2. Mäta upp mjölk, vatten och vetemjöl och rör om till en jämn smet.

  3. Tillsätt strösocker och vaniljsocker.

  4. Ställ smeten i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten.

  5. Värm upp rånjärnet till medelvärme och lägg cirka ¾ dl smet mitten på järnet, grädda till gyllene färg.

  6. Ta bort rullrånet från järnet och rullsnabbt ihop till ett rullrån, använd exempelvis skaftet på en slev som stöd när du rullar.

  7. Låt svalna på galler.