
Morotssoppa
4
portioner
med friterat tunnbröd och turkisk yoghurt
Detta är ett enkelt sätt att börja utflykten med lite mat, barnen gillar att äta mat med händerna!
Tips! Häll i varm vatten i termosen innan du fyller på med soppan, på detta sätt är termosen redan varm när soppan ska i! (Glöm inte att hålla ut vattnet innan du fyller på med soppan).
Du behöver
6 morötter
1 gul lök
1 vitlök
0,5 msk salt
1 tsk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
Ca 3 dl mjölk
Ca 1 dl vispgrädde
Smör att steka i
1 msk turkisk yoghurt
1 pkt friterat tunnbröd
Gör så här innan du beger dig ut:
Skala och skär ner dina morötter + löken i grova bitar.
Lägg ner i en kastrull och fyll upp med vatten. Salta rikligt!
Koka tills morötterna blivit mjuka. Häll av nästan allt vatten och mixa i en blender.
Tillsätt grädden, kryddorna och sen mjölken. Ibland kan det behövas lite mer vatten för att få den lite lösare men den ska fortfarande vara relativt tjock! Smaka av och packa med en djup skål och häll sopp i en termos!
Gör så här när du väl är ute:
Ta fram den djupa skålen, klicka i en rejäl matsked turkisk yoghurt.
Häll på soppa och ta fram dom friterade tunnbröden och börja doppa!