
Kebab i pitabröd med ratatouille och vitlökssås
4
portioner
Kebab i pita är tacksamt eftersom det kan ätas i handen. Emilia gör sin med fläskkarré, ratatouille,
rödlök, polkabetor och vitlökssås. Ett tips är att preppa så mycket du kan innan du går ut i skogen!
Zwillings nya Fresh and Save gör det enkelt att vakuumpacka köttet och såsen hemma.
Du behöver
Ratatouille
Olivolja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 zucchini ca 400g
200g krossade tomater
1 krm chilipulver (typ cayennepeppar)
Salt
Svartpeppar
Färsk timjan, ett litet knippe
Färsk rosmarin, ca 0,5 tsk hackad
Kebab
4 pitabröd
500 g strimlat fläsk, karré eller spillbitar
Kebabkrydda
Olja
Vitlökssås
1 dl creme fraiche
1 dl gräddfil, gärna avhälld (häll i ett kaffefilter i ett glas så att mycket av vätskan kan rinna av)
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Topping
Skivad rödlök
Skivad polkabeta
Salladsblad
Grönkål
Gör så här
Ratatouille
Skala och hacka löken grovt, pressa vitlöken, grovhacka paprikan och zucchini. Fräs grönsakerna, addera krossade tomater, chilipulver, örterna och låt koka ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
Vitlökssås
Riv vitlöksklyftan, addera den i en skål. Addera creme fraiche och gräddfil, blanda och smaka av med salt och peppar.
Kebab
Stek fläsket i olja på muurikkan så att de börjar få färg, addera kryddan när de är nån minut kvar av stekningen.
Värm pitabrödet på muurikkan och fyll den med ratatouille, kebab, grönkål, salladsblad, polkabeta och rödlök. Toppa med vitlökssås och servera.