Kebab i pitabröd med ratatouille och vitlökssås

Kebab i pitabröd med ratatouille och vitlökssås

4

portioner

Kebab i pita är tacksamt eftersom det kan ätas i handen. Emilia gör sin med fläskkarré, ratatouille,
rödlök, polkabetor och vitlökssås. Ett tips är att preppa så mycket du kan innan du går ut i skogen!
Zwillings nya Fresh and Save gör det enkelt att vakuumpacka köttet och såsen hemma.

Du behöver

Ratatouille

  • Olivolja

  • 1 gul lök

  • 4 vitlöksklyftor

  • 2 paprikor

  • 1 zucchini ca 400g

  • 200g krossade tomater

  • 1 krm chilipulver (typ cayennepeppar)

  • Salt

  • Svartpeppar

  • Färsk timjan, ett litet knippe

  • Färsk rosmarin, ca 0,5 tsk hackad

Kebab

  • 4 pitabröd 

  • 500 g strimlat fläsk, karré eller spillbitar

  • Kebabkrydda

  • Olja

Vitlökssås

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 dl gräddfil, gärna avhälld (häll i ett kaffefilter i ett glas så att mycket av vätskan kan rinna av)

  • 1 vitlöksklyfta

  • Salt

  • Peppar

Topping

  • Skivad rödlök

  • Skivad polkabeta

  • Salladsblad

  • Grönkål

Gör så här

Ratatouille

  1. Skala och hacka löken grovt, pressa vitlöken, grovhacka paprikan och zucchini. Fräs grönsakerna, addera krossade tomater, chilipulver, örterna och låt koka ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar.

Vitlökssås

  1. Riv vitlöksklyftan, addera den i en skål. Addera creme fraiche och gräddfil, blanda och smaka av med salt och peppar.

Kebab

  1. Stek fläsket i olja på muurikkan så att de börjar få färg, addera kryddan när de är nån minut kvar av stekningen.

Värm pitabrödet på muurikkan och fyll den med ratatouille, kebab, grönkål, salladsblad, polkabeta och rödlök. Toppa med vitlökssås och servera.