)
Kantarellmacka med västerbottensost, rökt älghjärta och pepparrot
2
mackor
Du behöver
2 skivor ljust bröd
Olja
1 stor klick smör
200g kantareller
0,5 dl finhackad gul lök
2 msk sherry
3 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Riven Västerbottensost
Några tunna skivor rökt älghjärta
Riven pepparrot
Hackad persilja
Gör så här
Stek brödskivorna i olja och smör tills de är gyllene.
Dela och rensa kantarellerna. Finhacka löken.
Lägg en klick smör i stekpannan och låt det få lite färg. Lägg i svampen och salta och peppra lite.
Tillsätt lök, stek så att svampen får lite färg och att löken mjuknat. Häll på sherryn och låt den koka in, häll på grädden och låt koka ihop till en stuvning.
Lägg upp svampblandningen på brödet, toppa med de rökta skivorna älghjärta, riven västerbottenost och pepparrot och hackad persilja.