Kantarellmacka med västerbottensost, rökt älghjärta och pepparrot

Kantarellmacka med västerbottensost, rökt älghjärta och pepparrot

2

mackor

Du behöver

  • 2 skivor ljust bröd

  • Olja

  • 1 stor klick smör

  • 200g kantareller

  • 0,5 dl finhackad gul lök

  • 2 msk sherry

  • 3 dl grädde

  • Salt

  • Svartpeppar

  • Riven Västerbottensost

  • Några tunna skivor rökt älghjärta

  • Riven pepparrot

  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i olja och smör tills de är gyllene.

  2. Dela och rensa kantarellerna. Finhacka löken.

  3. Lägg en klick smör i stekpannan och låt det få lite färg. Lägg i svampen och salta och peppra lite.

  4. Tillsätt lök, stek så att svampen får lite färg och att löken mjuknat. Häll på sherryn och låt den koka in, häll på grädden och låt koka ihop till en stuvning.

  5. Lägg upp svampblandningen på brödet, toppa med de rökta skivorna älghjärta, riven västerbottenost och pepparrot och hackad persilja.