)
Kalvschnitzel med vitlökspotatis och dragon- och senapscreme
4
portioner
Du behöver:
Kalvschnitzel:
4 skivor kalvinnanlår á 100 g
4 skivor Gruyere ost á 20
4 skivor rökt/lufttorkad skinka á 20 g
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl ströbröd
100 g smör
Dragon- och senapscreme:
2 dl cremefraiche
20 g färsk dragon
1 msk dijonsenap
Salt och svartpeppar
Krossad vitlökspotatis:
8 st kokta kalla små potatisar med skal
6 st vitlöksklyftor
30 g persilja
50 g smör
Salt och svartpeppar
Skysås:
2 dl kalvfond
1 dl rödvin
1 msk balsamvinäger
20 g smör
Salt och svartpeppar
Garnityr:
Sallad och citron
Gör såhär:
Kalvschnitzel: Banka ut kalvskivorna och vik in ost och skinka. Dubbelpanera schnitzlarna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek schnitzlarna gyllenbruna i smör. Salta och peppra.
Dragon- och senapscreme: Vispa cremefraichen tjock. Tillsätt senap och hackad dragon. Salta och peppra.
Krossad vitlökspotatis: Tryck ut/krossa potatisen i en rund utstickare. Smält smör med hackad vitlök och persilja. Skeda på smöret på potatisarna på en plåt med smörpapper och baka dem i ugnen på 175 grader i ca 8-10 minuter. Salta och peppra.
Skysås: Koka ihop kalvfond, vin och vinäger i en kastrull till hälften. Vispa i smöret. Salta och peppra.
Arrangera rätten på varm tallrik. Dela gärna schnitzeln på man ser innehållet. Garnera med citronklyfta och sallad.