Kalvschnitzel med vitlökspotatis och dragon- och senapscreme

Kalvschnitzel med vitlökspotatis och dragon- och senapscreme

4

portioner

Du behöver: 

Kalvschnitzel:

  • 4 skivor kalvinnanlår á 100 g

  • 4 skivor Gruyere ost á 20

  • 4 skivor rökt/lufttorkad skinka á 20 g

  • 2 dl vetemjöl

  • 3 ägg

  • 2 dl ströbröd

  • 100 g smör

Dragon- och senapscreme:

  • 2 dl cremefraiche

  • 20 g färsk dragon

  • 1 msk dijonsenap

  • Salt och svartpeppar

Krossad vitlökspotatis:

  • 8 st kokta kalla små potatisar med skal

  • 6 st vitlöksklyftor

  • 30 g persilja

  • 50 g smör

  • Salt och svartpeppar

Skysås:

  • 2 dl kalvfond

  • 1 dl rödvin

  • 1 msk balsamvinäger

  • 20 g smör

  • Salt och svartpeppar

Garnityr:

  • Sallad och citron

Gör såhär: 

  • Kalvschnitzel: Banka ut kalvskivorna och vik in ost och skinka. Dubbelpanera schnitzlarna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek schnitzlarna gyllenbruna i smör. Salta och peppra.

  • Dragon- och senapscreme: Vispa cremefraichen tjock. Tillsätt senap och hackad dragon. Salta och peppra.

  • Krossad vitlökspotatis: Tryck ut/krossa potatisen i en rund utstickare. Smält smör med hackad vitlök och persilja. Skeda på smöret på potatisarna på en plåt med smörpapper och baka dem i ugnen på 175 grader i ca 8-10 minuter. Salta och peppra.

  • Skysås: Koka ihop kalvfond, vin och vinäger i en kastrull till hälften. Vispa i smöret. Salta och peppra.

  • Arrangera rätten på varm tallrik. Dela gärna schnitzeln på man ser innehållet. Garnera med citronklyfta och sallad.