
Julmustbröd
12
stycken
Baka ett enkelt och gott kuvertbröd med smak av julmust. För att maxa julmustsmaken kokar man ner 1/2 liter julmust till 3 dl.
Du behöver
5 dl julmust (kokas ner till 3 dl)
6 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl hasselnötter
½ dl russin (kan uteslutas)
½ dl rapsolja
Pensling
½ dl julmust
Gör så här
Häll julmust i en kastrull och sätt på medelvärme, rör om då och då och låt sjuda tills det kokat ner till ca 3 dl.
Ta fram en muffinsform för 12 muffins och sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Grovhacka nötter och tillsätt tillsammans med russin.
Tillsätt julmust och olja och rör ihop till en slät deg. Fördela i formen.
Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de känns stumma när du känner på dem.
Pensla med julmust och låt svalna något på galler. Servera ljumma.