
Jelloshots
8
shots
Roliga gelatinshots med smak av apelsin och aperol, perfekt till halloween eller andra festliga tillfällen
Du behöver
10 gelatinblad
1 dl socker
2 dl apelsinjuice
6 dl prosecco
2 dl Aperol
1 ekologisk apelsin
Gör så här
Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Häll socker, apelsinjuice och prosecco i en kastrull och värm upp tills sockret lösts upp. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt dem i kastrullen. Vispa ordentligt så att gelatin och socker löser sig helt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 10 minuter.
Häll innehållet i kastrullen i en skål och tillsätt Aperol. Fördela vätskan i silikonformar, låt dem först svalna i rumstemperatur och ställ sedan in formarna i kylskåpet över natten (eller minst 4 timmar).
Ta försiktigt ut dina jello shots ur formarna och lägg dem på ett fat. Riv apelsinskal över – dina jello shots är nu klara att serveras.