Jelloshots

Jelloshots

8

shots

Roliga gelatinshots med smak av apelsin och aperol, perfekt till halloween eller andra festliga tillfällen

Du behöver

  • 10 gelatinblad

  • 1 dl socker

  • 2 dl apelsinjuice

  • 6 dl prosecco

  • 2 dl Aperol

  • 1 ekologisk apelsin

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Häll socker, apelsinjuice och prosecco i en kastrull och värm upp tills sockret lösts upp. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt dem i kastrullen. Vispa ordentligt så att gelatin och socker löser sig helt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 10 minuter.

  2. Häll innehållet i kastrullen i en skål och tillsätt Aperol. Fördela vätskan i silikonformar, låt dem först svalna i rumstemperatur och ställ sedan in formarna i kylskåpet över natten (eller minst 4 timmar).

  3. Ta försiktigt ut dina jello shots ur formarna och lägg dem på ett fat. Riv apelsinskal över – dina jello shots är nu klara att serveras.