)
Indisk tomatsoppa
4
Portioner
Den här soppan går snabbt att laga en hektisk dag, är proteinrik och har massor av smak från varmare breddgrader.
Du behöver
1 msk mejerismör eller olja
1 gul lök
2 morötter
3 vitlöksklyftor
1-2 msk tikka masala-pasta
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl röda linser
2 dl vatten
1 burk konserverade tomater
1 burk kokosmjölk
Saft från 1/2 citron
Yoghurtsås:
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 dl färsk koriander
½ tsk spiskummin
½ tsk mald koriander
Salt
Nymalen svartpeppar
Servering:
1 dl cashewnötter
Färsk koriander
Nanbröd
Gör såhär
Hetta upp olja eller smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt finhackad lök och morot.
Koka på medelvärme tills grönsakerna börjar mjukna och bli blanka.
Tillsätt vitlök, tikka masala-pasta, koriander och kummin.
Stek i ett par minuter.
Tillsätt linserna, vattnet och de konserverade tomaterna. Koka i ca 15 minuter tills linserna är mjuka.
Vispa i kokosmjölken, koka upp och mixa med Prostick och den största stavmixern.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Tillsätt grekisk yoghurt, färsk koriander, torkad koriander, spiskummin, salt och peppar i den lilla behållaren och mixa till en sås med stavmixern.
Servera soppan toppad med cashewnötter, yoghurtsås, färsk koriander och nanbröd.