Indisk tomatsoppa

Indisk tomatsoppa

4

Portioner

Den här soppan går snabbt att laga en hektisk dag, är proteinrik och har massor av smak från varmare breddgrader.

Du behöver

  • 1 msk mejerismör eller olja

  • 1 gul lök

  • 2 morötter

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1-2 msk tikka masala-pasta

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk mald koriander

  • 1 msk finriven färsk ingefära

  • 1 dl röda linser

  • 2 dl vatten

  • 1 burk konserverade tomater

  • 1 burk kokosmjölk

  • Saft från 1/2 citron

Yoghurtsås:

  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt

  • 1 dl färsk koriander

  • ½ tsk spiskummin

  • ½ tsk mald koriander

  • Salt

  • Nymalen svartpeppar

Servering:

  • 1 dl cashewnötter

  • Färsk koriander

  • Nanbröd

Gör såhär

  1. Hetta upp olja eller smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt finhackad lök och morot.

  2. Koka på medelvärme tills grönsakerna börjar mjukna och bli blanka.

  3. Tillsätt vitlök, tikka masala-pasta, koriander och kummin.

  4. Stek i ett par minuter.

  5. Tillsätt linserna, vattnet och de konserverade tomaterna. Koka i ca 15 minuter tills linserna är mjuka.

  6. Vispa i kokosmjölken, koka upp och mixa med Prostick och den största stavmixern.

  7. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

  8. Tillsätt grekisk yoghurt, färsk koriander, torkad koriander, spiskummin, salt och peppar i den lilla behållaren och mixa till en sås med stavmixern.

  9. Servera soppan toppad med cashewnötter, yoghurtsås, färsk koriander och nanbröd.

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005