
Havskräftor med ramlökssmör
Bjud på grillade havskräftor med örtdoftande ramlökssmör. Servera gärna med några droppar av grillad citron och ett gott bröd som suger upp varje droppe av den underbara skyn och smöret.
Du behöver
10 havskräftor
15 blad ramslök
120 gram smör, rumsvarmt
0,5 tsk flingsalt
2 tsk citronskal
1 tsk citronsaft
Gör så här
Ta fram smöret så det blir rumsvarmt. Man kan ev. mikra det mjukt dock utan att det smälter.
Skölj och finhacka ramslöken.
Lägg i en skål med smöret.
Skölj och riv skal av citron samt dela och pressa ur lite av saften.
Blanda ramslök, citronskal, citronsaft och salt med det mjuka smöret. Smaka av smöret med salt.
Lägg smöret på plastfilm eller smörpapper.
Forma och rulla ihop till en rulle ca 3,5 cm diameter. Vrid ihop ändarna.
Lägg i kylen att stelna i minst en halvtimme, men helst några timmar så smöret verkligen får ta smak av ramslöken.
Pensla på ramlökssmöret på de halverade havskräftorna innan de går på grillen.
Grilla 5-7 minuter beroende på hur stora kräftorna är.