Hallonpaj

Hallonpaj

8

Bitar

En ljuvlig kombination av frasig botten, syrliga hallon och en len mascarponekräm – den här hallonpajen är lika vacker som god. Perfekt att servera som somrig dessert eller till en kopp kaffe närhelst du vill lyxa till det lite.

Du behöver

Botten:

  • 125 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 1-2 msk vatten

Fyllning:

  • 500 g hallon, frysta

  • 1½ dl socker

  • 3½ msk majsstärkelse

Topping:

  • 250 g Mascarpone

  • ½ dl florsocker

  • 1 msk lönnsirap

  • ev färska hallon och florsocker

Gör såhär

Botten:

  1. Ta fram en ugnsform, 22 cm.

  2. Dela smör i mindre bitar och mixa tillsammans med mjöl till ett smul. Tillsätt vatten och krama ihop till en deg.

  3. Kavla degen till en rundel, några cm större än formen, och lägg i formen. Pressa försiktig ner så att kanter och botten är jämnt täckta av deg. Ställ i kylen.

  4. Sätt ugnen på 175 grader och ställ in ett galler ett steg nedanför mitten av ugnen.

Fyllning:

  1. Blanda socker och majsstärkelse i en bunke och häll i hallon. Rör om tills alla bär är täckta.

  2. Ta fram pajformen och häll i fyllningen.

  3. Ställ pajen i ugnen och grädda i ca 50 minuter eller tills kanterna fått färg och fyllningen bubblar. Lägg över ett bakplåtspapper om den börjar bli för mörk.

  4. Låt svalna helt i formen.

Topping:

  1. Vispa samman Mascarpone, lönnsirap och florsocker.

  2. Bred ovanpå pajen, strö över hallon och servera.

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005