Grillad svampmacka med rödgul trumpetsvamp

Grillad svampmacka med rödgul trumpetsvamp

2

mackor

Svampen steker du med smör och grädde på en stekhäll. För att tillaga mackan använder Emilia ett toastjärn som går att lägga rätt ner i den öppna elden. Det går även att steka mackan rätt på stekhällen.

Du behöver

  • 4 st rostbröd

  • Smör

  • 50 g västerbottensost

  • 50 g gräddost

  • 150 g färsk rödgul trumpetsvamp

  • 1 liten gul lök med blast

  • 2 dl vispgrädde

  • Salt

  • Nymalen svart och vitpeppar

  • Färsk persilja

Gör så här

  1. Finhacka den gula löken, värm muurikkan och häll på olja.

  2. Addera svampen och löken, och en klick smör, salta och peppra. Stek så svampen och löken blivit mjuk och fått en lätt gyllene yta.

  3. Häll på grädde och låt puttra nån minut. Ta av från värmen.

  4. Smöra utsidan av rostbröden, riv på ostarna och klicka i svamp fyllningen i mackan.

  5. Riv på lite extra ost och lägg på ett till bröd som lock, med smöret på utsidan så mackan blir frasig.

  6. Stek mackan i ett mackjärn till den fått fin färg.

  7. Lägg gärna upp på en tallrik, dela mackan och riv på lite extra Västerbottensost. Toppa med färsk persilja.