
Glöggpannacotta
4
stora portioner
toppas med saltrostad mandel och gör succé på vilket julbord som helst
Du behöver
Pannacotta
2½ dl glögg (kokas ner till 1 dl)
1 tsk gelatinpulver
1 msk vatten
4 dl grädde
1 msk socker
Topping
25 g mandelspån
1 tsk flingsalt
Gör så här
Pannacotta
Häll glögg i en kastrull och koka ner till 1 dl. Låt sjuda på medelvärme, rör om ibland. Det tar ca 15 minuter.
Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt stå i 5 minuter. Värm sedan upp det kort i mikro.
Häll grädde och socker i kastrullen med glögg. Värm upp tills det börjar koka. Ta från värmen och rör ner gelatinblandningen.
Sila smeten i fyra serveringsglas. Ställ i kylen för att stelna, minst fyra timmar men gärna över natten.
Topping
Häll mandelspån och salt i en torr panna, rosta under omrörning på medelvärme tills mandeln börjar få färg.
Ta fram glasen och strö över mandel. Servera direkt.