Glöggpannacotta

Glöggpannacotta

4

stora portioner

toppas med saltrostad mandel och gör succé på vilket julbord som helst

Du behöver

Pannacotta

  • 2½ dl glögg (kokas ner till 1 dl)

  • 1 tsk gelatinpulver

  • 1 msk vatten

  • 4 dl grädde

  • 1 msk socker

Topping

  • 25 g mandelspån

  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

Pannacotta

  1. Häll glögg i en kastrull och koka ner till 1 dl. Låt sjuda på medelvärme, rör om ibland. Det tar ca 15 minuter.

  2. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt stå i 5 minuter. Värm sedan upp det kort i mikro.

  3. Häll grädde och socker i kastrullen med glögg. Värm upp tills det börjar koka. Ta från värmen och rör ner gelatinblandningen.

  4. Sila smeten i fyra serveringsglas. Ställ i kylen för att stelna, minst fyra timmar men gärna över natten.

Topping

  1. Häll mandelspån och salt i en torr panna, rosta under omrörning på medelvärme tills mandeln börjar få färg.

  2. Ta fram glasen och strö över mandel. Servera direkt.