Chokladfondant

Chokladfondant

4

Portioner

Du behöver

  • 100 g choklad, mörk

  • 80 g smör

  • 3 st ägg

  • ½ dl farinsocker, strö

  • 2 msk vetemjöl

  • 1 krm salt

  • Smör till formarna

  • 50 g hallon

  • 2 tsk florsocker

  • mynta

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och smält tillsammans med smör. Låt svalna något.

  2. Smörj fyra ramekiner, eller andra små ugnsfasta formar, med smör.

  3. Vispa ägg och socker fluffigt.

  4. Tillsätt chokladen, lite i taget, och vispa samman slätt.

  5. Sikta i mjöl och salt, rör till en jämn smet.

  6. Fördela smeten i formarna, fyll max 2/3.

  7. Häll 1½ dl vatten i botten på multicookern.

  8. Placera funktionsgallret i den lägre positionen och ställ formarna ovanpå.

  9. Ställ multicookern på Baka-programmet i 6-8 minuter beroende på formarnas storlek.

  10. Fondanterna ska ha fått färg och mitten ska fortfarande vara lite lös

  11. Låt svalna något, pudra med florsocker och servera med hallon och mynta.