

Ran Kockkniv 20 cm
Bladets längd: 20 cm
Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden.
Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
Mer information om Ran Kockkniv 20 cm
Mikael
sju månader sedan
Mycket vass ligger bra i handen, känns välbalanserad.
Bengt
tio månader sedan
Precis så vass som förväntat med skön balans.
Egil
tio månader sedan
Yaxell-knivarna är av toppkvalitet. Lite tjockare blad än många andra knivmärken gör dessa mycket stabila och bra att slipa. Jag har tre Yaxell-knivar och de är alla topprodukter.