Gamla klassiker
)
Gamla klassiker
Det finns något magiskt med maträtter som överlever generation efter generation. Vi har kommit att kalla dem klassiker. Maträtterna bär med sig en känsla av nostalgi och trygghet. De är mer än bara mat, de är kultur och minnen och knyter samman familjer runt bordet. De visar att tidlösa smaker alltid har en plats, oavsett hur mycket världen förändras.
Vi har tagit hjälp av Håkan Thörnström för att återuppleva tre gamla klassiker som tillsammans bildar en perfekt trerättersmiddag. I varje tugga hittar du en bit av historien – och kanske till och med en ny favorit att föra vidare till nästa generation.
Förrätt
Råraka med löjrom, dillcremefraiche och picklad rödlök
Den här eleganta förrätten är en modern tolkning av en riktig klassiker. Krispig råraka, len dill-crème fraiche och lyxig löjrom möter syrlig picklad rödlök i en kombination som både känns tidlös och fräsch. En perfekt start på en trerättersmeny med temat gamla klassiker, där traditionella smaker får glänsa i ny tappning.
)
)
)
)
)
)
)
)
Huvudrätt
Kalvschnitzel med vitlökspotatis och dragon- och senapscreme
Denna klassiska rätt bjuder på eleganta, kontinentala smaker som väcker minnen från traditionella restaurangkök. Den krispiga paneringen, den fylliga ost- och skinkkombinationen samt de aromatiska vitlökspotatisarna lyfter rätten till en tidlös favorit. En perfekt förrätt till en trerättersmeny med temat gamla klassiker, där tradition och smakrik nostalgi får stå i centrum.
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
Efterrätt
Gino med vaniljglass
Denna dessertklassiker, Gino, är en enkel men lyxig avslutning på en trerättersmeny. Söt, smältande vit choklad möter fräscha bär och banan, och serveras med krämig vaniljglass. En perfekt kombination av tradition och fräschör som avrundar måltiden på ett lätt och njutbart sätt.
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)