)
Bakformar som överraskar: Bli husets mästerbagare
2020-06-12
Gör dig själv till en mästerbagare. Med de många bakformarna från Nordic Ware blir det lätt att baka vackra kakor. Det finns ett stort urval av formar, med detaljer som överraskar de flesta. De gjutna formarna ger bättre kontroll över bakningen låter dig skapa kakor med otroliga detaljer. Oavsett vad det är för högtid; bröllop, födelsedag, Halloween, eller bara en vanlig fredagskaka, hittar du formen hos Nordic Ware.
Nordic Ware är en ledande tillverkare av innovativa köksredskap. De tillverkar sina produkter i USA och skapar stort värde för användare över hela världen med sin exceptionella kvalité. Sedan starten 1946 har hållbarhet var ett nyckelord hos Nordic Ware – produkterna tillverkas nämligen för att hålla i flera generationer. Bakformarna är tillverkade i gjuten aluminium, ett material som bidrar med just lång hållbarhet, utan att absorbera färg, smak eller lukt från råvarorna. Formarna bibehåller den ursprungliga formen och håller högsta kvalité, något som Nordic Ware alltid strävar efter.
Mjuk chokladkaka
Ingredienser:
400 g. mjukt smör
260 g. socker
6 stora ägg
240 g. florsocker
260 g. mjöl
75 g. osötad kakao
250 g. finhackade valnötter
Glasyr:
75 g. florsocker
25 g. osötad kakao
2 msk. mjölk
Så gör du:
Värm ugnen till 160 grader. Smöra formen grundligt och ställ åt sidan.
Förbered degen: Blanda smör och socker i en stor skål till det är luftigt och krämigt. Tillsätt äggen ett åt gången. Försäkra dig om att det första är noggrant blandat innan du tillsätter nästa. Därefter tillsätter du gradvis florsocker och blandar ihop ordentligt. Rör i mjöl, kakao och de hackade valnötterna, blanda ordentligt.
Häll över degen i formen och fördela den jämnt. Då mitten gärna ska vara mjuk kan tiden i ugn variera. Grädda den i ca 60–65 minuter. Låt den därefter svalna på ett galler i 60 minuter innan du tar ut den ur formen. Lägg den på ett fat och låt den svalna ytterligare en stund innan du häller på glasyr.
Förbered glasyr: Blanda florsocker, kakao och mjölk till en krämig konsistens. Vill du att glasyren ska vara tunnare kan du tillsätta mer mjölk. Häll försiktigt glasyren över kakan och låt den rinna ner över sidorna.
Använd denna form: Heritage bakform
Den klassiska formen med inspiration från det amerikanska. Formen har hål i mitten och ett elegant mönster runt toppen.
Över 50 olika formar
Det finns ett brett urval av formar som alla, vackert ramar in din kaka. Och även om det är lätt att välja ut sina favoriter bland formarna, är det inte alltid lika lätt att veta vad du ska baka i dem.
Med ett urval på över 50 olika formar finns det inga ursäkter till att inte vara kreativ i köket, när det gäller bakning. Det är bara fantasin som sätter gränserna för både kakor och dekorationer.