Bulgur- och quinoasallad

Bulgur- och quinoasallad

15 min + 36 min tillagning i Versatile riskokare

4

Portioner

Du behöver

  • 2,5 dl ekologisk fullkornsbulgur och quinoa

  • 5 dl vatten

  • 2 krm salt

  • 1 st avocado

  • 40 g sojabönor

  • 1 st granatäpple

  • 40 g gula russin

  • 1 st broccoli

  • 1 st polkabeta

  • 1 knippe mynta

  • 1 knippe basilica

  • 100 g fetaost

  • 40 g rostade cashewnötter

  • Olja till stekning av broccoli

  • Salt

  • Peppar

Gör så här

  1. Häll i bulgur och quinoan i behållaren i riskokaren. Tillsätt vatten och salt och starta programmet ”Lentils”.

  2. Skär ner broccolin i buketter och stek till fin färg. Skiva broccolistjälken så tunt som möjligt.

  3. Dela granatäpplet och knacka ut kärnorna.

  4. Skiva betorna tunt.

  5. Dela avocadon i fina bitar, strimla basilikan och myntan och tillsätt örterna till önskad smak.

  6. Blanda alla ingredienser förutom fetaosten.

  7. Smula fetaosten över salladen innan servering.