Lyonnaise djup stekpanna/sauteuse Kolstål 24 cm

Lyonnaise djup stekpanna/sauteuse Kolstål 24 cm

395 kr
Finns i Göteborgsbutiken

Sauteusen av lyonnaise från Garcima är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll. Man kan säga att dessa sauteuser är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärns.

En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnspannorna. En kolstålspanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt. Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den. Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat.

Fri frakt över 500 kr*
365 dagars öppet köp
Experter sedan 2005
Recensioner
5.0 Baserat på 12 betyg
Hanne N
Stein H
Kolpanna
Kolpanna
Översatt från Norska
Anne Mette B
Tittade på Youtube, hur man brände/stekta in stekpanna. Den blev helt fantastisk att steka i. Bättre änn gjutjärnspanna. Köpte en till.
Sini
Den bästa pannan jag någonsin har använt med 30 års matlagningserfarenhet. Lite protein har en tendens att fastna i början, men ordentlig smörjning och värme hjälper. Gjutjärn kommer i andra hand.
Översatt från Finska
Lyonnaise djup stekpanna/sauteuse Kolstål 24 cm

Sauteusen av lyonnaise från Garcima är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll. Man kan säga att dessa sauteuser är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärns.

En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnspannorna. En kolstålspanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt. Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den. Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat.

Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:

Rengör pannan med mycket varmt vatten
Häll ca 1 cm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter
Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper
Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen

Våra lyonnaise stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten


Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, man måste dock vara försiktig med effekten på induktionspisen, om man värmer för snabbt och kraftigt finns det risk att pannan slår sig. Man ska inte heller hälla kallt vatten i en varm stekpanna.