Sommardrinkar med Det Vilda Skafferiet

Tisdagen den 17:e juni kl 18:00 kommer Det Vilda Skafferiet gästa oss med en livesändning på vår instagram med tema sommardrink! De kommer inspirera med 4 olika härliga drinkar för sommarens alla festligheter. Under livesändningen har du även möjlighet att vinna fina priser, så skriv in i kalendern så du inte missar detta!

Syrén- & Rabarbersorbet

Med alkoholfritt mousserande från Hvonn Haf

Recept för 6 port

  • 225gr Vatten

  • 225gr Socker

  • 100gr Rabarber

  • 50gr Syrénblommor

  • 25gr Glykossirap

  • 3gr Agar Agar

  • 1st Citron (skivad)

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, agar agar, rabarber och glykossirap i en kastrull. Låt koka i 2 min. Ta av från värmen och låt svalna till 50-60 grader.

  2. Tillsätt därefter syrénblommorna och den skivade citronen och låt dra i 10 min med lock.

  3. Sila därefter genom finmaskig sil ner i en bunke och låt svalna tills rumstemperatur.

  4. Kör sedan i glassbehållaren till din Kitchenaid tills jämn och fin konsistens (ca 30-40 min).
     
    Servera sedan sorbeten direkt med en skvätt bubbel och garnera med en klase syrén.

Mørkrost martini

Serveras i Riedel Sour

  • 70ml Hvonn Mørk

  • 50ml sötat mörkrostat kaffe*

Blanda alla ingredienser i en shaker fylld med is. Skaka 5-7 sekunder till drinken är kall. Sila upp i ett frostat cocktailglas och garnera gärna med ett par kaffebönor.

*Sötat mörkrostat kaffe:

  • 500ml Varmt vatten

  • 62g mörkrostat kaffe

  • 160g muscovadosocker

Koka upp vatten till ca 80°. Tillsätt kaffet, rör om och låt dra ca 10 minuter. Sila av kaffet, tillsätt sockret och rör till sockret lösts upp. Buteljera.

Snåret Slush

Serveras i Cabernet cocktailglas

  • 30ml Cordial Snåret

  • 30ml SKARP Vinbär

  • 15ml Vatten

Fyll en coupette till hälften med Slush. Toppa med Hvonn Vík och servera med sked.

Gryning Collins

Serveras i Mareld Highball 

  • 30ml Hvonn Ljus

  • 20ml Cordial Gryning

  • 30ml SKARP Krusbär

  • Sodavatten

Blanda alla ingredienser utan soda i en shaker fylld med is. Skaka snabbt (3-5sekunder) för att kyla ingredienserna. Grunda ett fyllt highballglas med sodavatten. Sila upp drinken, garnera med blommor i säsong och servera!

Skäret Gimlet

Serveras i Mareld Rocks

  • 30ml Hvonn Ljus

  • 20ml Cordial Skäret

  • 30ml SKARP Vinbär

Blanda alla ingredienser i ett rörglas fyllt med is och rör till drinken är kall. Sila upp i ett rocksglas på en stor iskub eller i ett frostat cocktailglas. Garnera med en färsk nyponros och servera