Perfekt & Smakrikt

Perfekt & smakrikt

Har du inte upptäckt alla de smarta maskiner som finns idag för att uppnå perfekta resultat, spara tid och bevara smak tycker vi att det är hög tid nu! Vi tipsar om våra favoriter, multicookern, sous viden och slow cookern - de gör både matlagningen enklare och resultatet godare.

Instant Pot Multicooker

Instants multicooker är den ultimata allt-i-ett-lösningen för snabba och enkla måltider, idealisk för familjeliv och hektiska dagar. Med sina sju funktioner – tryckkokning, slow cooking, sautering, ångning och mer – kan du enkelt tillaga allt från krämig risotto till perfekt ångade grönsaker i en och samma apparat.

  • 7 funktioner i en apparat

  • 4 anpassningsbara förinställningar

  • Diskmaskinssäker innergryta

Dessutom kan du spara upp till fyra av dina favoritinställningar med de anpassningsbara förinställningarna, så du kan börja matlagningen med ett enkelt knapptryck. Det intuitiva kontrollpanelen och den tydliga statusindikatorn gör det lätt att hålla koll på matlagningen utan att vara bunden till köket. Välj bara program och tid, så tar multicookern hand om resten!

Sous Vide

Sous Viden ser till att råvaran tillagas på helt perfekt temperatur! Du ställer in din Sous Vide på önskad temperatur, placerar den på kanten av en gryta eller behållare med vatten, startar timern och sen sköter resten sig självt.  Eftersom temperaturen ligger helt stabilt finns ingen risk för att tillaga din råvara så att den blir torr.

Du kan experimentera med allt från ananas till ägg och det är lite det som är charmen, att prova sig fram till nya smakupplevelser och kombinationer! Men om man startar från grunden bör du börja med att testa tillaga kyckling, fisk eller kött. Det är superenkelt att lyckas och du kommer att bli imponerad varje gång. Vi lovar, du kommer älska varje sekund i köket med en sous vide-kokare!

Detta behöver du för att sätta igång:

  • En sous vide - Självklart behöver du en Sous Vide.

  • En stor behållare/kastrull - Denna fyller du med vatten som du sedan placerar sous viden och vakuumpåsen i.

  • En vakuumförpackare - Du behöver vakuumförpacka råvarorna som ska läggas i vattnet

Steg-för steg: Så här gör du!

1. Vakuumpacka

Börja med att vakuumpacka din råvara, till exempel en bit oxfilé och en skvätt olivolja.

2. Placera Sous Vide

Placera din sous vide-kokare i kastrullen/behållaren och ställ in lämplig temperatur för råvara.

3. Tillaga råvara

Lägg oxfilépåsen i vattnet och vänta på att vattnet når rätt temperatur. När den visar rätt temperatur börjar du ta tiden.

Sous-vide-Tips

  • Stek köttet efteråt. Köttet kommer inte få den stekyta du är van vid när du tillagar till det sous vide. Därför är det gott att hastigt steka på köttet efteråt för att förhöja ytsmaken. Detta kan göras på grillen eller hastigt i en stekpanna - kom bara ihåg att köttet är klart och behöver endast få en stekyta!

Loading...

Slow cooker

Med en slow cooker kan du tillaga goda grytor, pulled pork, chili con carne och andra smakrika långkok - medan du är på jobbet. Det enda du behöver göra är att fylla din slow cooker med valfria råvaror, sätta på timern och låta den sköta jobbet.

En slow cooker är en keramisk gryta som värms upp långsamt med hjälp av el. Grytan står i en ram som värmer maten under konstant temperatur. Efter tillagning övergår slow cookern automatiskt till varmhållning i 6 timmar.

Fördelar med en slow cooker

  • Spara tid eftersom maten tillagas medan du är på jobbet!

  • Behåll näringen i grönsaker, kött och fisk.

  • Spara ström eftersom en slow cooker gör av med minimalt med ström jämfört med att laga maten på spisen.

Slow-cooker-Tips

  • Minska mängden vätska om du använder ett recept för "normal" tillagning. Vätskan avdunstar inte från slow cookern på samma sätt.

  • Lägg grönsakerna i botten - de tar oftast längre tid att tillagas än köttet.

  • I vissa slow cookers kan man bryna köttet direkt i maskinen! Annars kan du bryna köttet i en stekpanna innan om du vill ha en yta på köttet.

  • Gör läckra såser! Njut av en smakrik tomatsås som fått puttra i flera timmar.