Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

KVALITET TILL ETT BRA PRIS

Dorre är familjeföretaget som är duktiga på att plocka fram smakfulla köksprodukter av högkvalitet. 
Storsäljare som bestickset, knivställ, barset, kopparbägare samt diskställ hittar du här. På senare tid
har de utökat
sitt erbjudande och nu hittar du även snygga inredningsdetaljer i sortimentet. Vad sägs
om stilren förvaring till köket eller
varför inte kandelabrar som skapar mysig stämning framåt
kvällskvisten?
Välkommen att upptäcka Dorre med oss!
 

Uppskattade presenter till köksälskaren

Vi har gått in i säsongen för firande och fest!
I sortimentet från Dorre kan du hitta prisvärda presenter till alla tillfällen - som till födelsedagen, studenten eller till bröllopsparet. 

FILTRERA EFTER KATEGORI

Kök

Praktiska och stilrena köksprodukter av hög kvalitet. 

KÖK

Bar 

Det mesta och det bästa för baren finner du här.  

BAR

ALLA PRODUKTER

Living 

Skapa rätt stämning i hemmet. 

LIVING

RECEPT

Basilikapesto

En mortel är den perfekta högra handen i köket för dig som älskar att experimentera med kryddor och smaker. Inte minst när du ska laga en perfekt hemmagjord pesto. Med en mortel kan du nämligen få en smakexplosion utöver det vanliga med en perfekt textur. 

Ingredienser 

Receptet räcker till cirka 2-4 personer

  • Vitlök- 1-2 klyftor
  • Salt - efter smak och tycke
  • Färsk basilika - 1-2 krukor
  • Parmesanost - ca 150 gram
  • Pinjenötter 50-100g
  • Olivolja - ca 1,5-2 dl

Basilikapesto med mortel - så gör du!

  1. Steg 1. Mortla vitlök med salt

  2. Steg 2. Tillsätt lite basilika i taget och smaksätt med parmesanost

  3. Steg 3. Rosta pinjenötter och tillsätt dem tillsammans med olivolja 

  4. Steg 4. Mortla till önskad konsistens

Servera med färsk pasta eller lite nybakat bröd och njut! Psst... Om du gillar stark mat kan vi rekommendera att tillsätta en gnutta chiliflakes. 

Så får du din pesto att hålla länge

För att få din pesto att hålla så länge som möjligt kan du hälla den i en glasburk med tätförslutet lock och förvara i kylen. Där håller den i cirka 1-2 veckor. Om du vill njuta av din pesto under en längre tid går det även bra att frysa in den i små kuber. Perfekt när du behöver en snabb smakhöjare vid exempelvis pastarätter!

Grytbröd

Börja dagen med gott och lättbakat grytbröd! Det är lätt att lyckas med grytbrödet och hur gott luktar det inte medans det bakas i ugnen?! Det enda du behöver för att laga det här enkla brödet är en gryta och en handfull ingredienser.  

Ingredienser

  • 1 tsk torrjäst  
  • 4.5 dl kallt vatten  
  • 4 dl mjöl  
  • 4 dl rågsikt  
  • 1 msk flingsalt

Så här gör du

Först blandar du jäst och vatten. Tillsätt sedan mjöl, rågsikt och salt. Därefter ska du röra om ordentlig med slev innan degen till sist jäses över natten. Dagen efter sätter du ugnen på 225 grader. Viker degen på mjölat bakbord och snittar det om du vill. Baka det sen i 35 minuter i nedre delen av ugnen med lock på. Vill du ha det välgräddat? Iså fall tar du av locket och gräddar ytterligare 10-15 minuter. Sedan har du det – ett underbart gott grytbröd! Och så fina dom blir, som ett konstverk i sig. Perfekt start på helgdagsmorgonen! 

Napolitansk pizzadeg

Så får du till den perfekta Napolitanska pizzadegen!

Ingredienser 

För 6 degbollar (pizzor) á 250 gram, använd följande: 

  • 920 gram Tipo 00 mjöl 
  • 552 gram Vatten  
  • 28 gram Salt  
  • 1,6 gram Jäst 

För att lyckas med den här pizzadegen behöver du tid och tålamod (du får hitta på något roligt medans degen jäser). För när det kommer till napolitanskpizza finns inga fusk om du vill få till den perfekta degen. Hemligheten är att degen behöver jäsa och vila ordentligt för att hinna utveckla dom där typiska luftbubblorna.

Hur går det till? Häng med så tar vi det steg för steg!  

  1. Börja alltid med vattnet och här ska det vara kallt vatten. Tillsätt sedan saltet och lös upp det.
  2. Därefter är det dags att väga och inte mäta. Kanske låter det märkligt men vikten är viktig så utgå från gram, precis som det står i ingredienserna, och inte i dl. 
  3. Häll i 10% av mjölet och rör det till en slät smet. På detta vis skapar du den barriär mellan jäst och salt som du vill åt. Dessa två är så att säga ”inte kompisar”. Tillsätt sen resten av mjölet. Många föredrar att använda TIPO 00 mjöl till den här typen av degar. Det är för att det drar åt sig vätskan bättre än vanligt mjöl. Ifall vill du baka pizzadegen enligt konstens alla regler väljer du TIPO 00 men det går självklart bra med vanligt mjöl också. Iså fall drar du av cirka 10% av vattenmängden. 
  4. Nu är det dags att knåda! 20 minuter för hand eller 10 minuter i köksassisten. När du fått till en stor ”degboll” är du klar.  
  5. Häll lite olja i en stor skål och lägg i degen. Täck med plastfolie eller ett lufttätt lock (det sistnämnda är bäst). 
  6. Degen ska sedan kalljäsas i kyl i minst 48 timmar men allra helst 72 timmar. Ju längre, desto mer luft kommer att bildas i degen. Vilket ger den en underbar konsistens. Kolla gradantalet i ditt kylskåp. Allra helst vill du ha 4-7 grader där.   
  7. Efter att degen fått vila tar du ut den och delar upp den i antalet pizzor som du mätt upp för. Rulla dem till bollar och låt dem vila under en fuktig bakduk i minst 2 timmar. 
  8. Därefter är det dags att baka ut degarna. Här vill du var speciellt försiktig med kanterna. De ska inte plattas till. Detta så att luftbubblorna kan bevaras där under tillagningen. 
  9. Toppa med valfri sås och toppings 
  10. Vad gäller själva gräddning är rekommendationen att Napolitanska pizzor gräddas högt i ugnen och varmt. Allra helst i en pizzaugn, men om du inte har tillgång till det välj att baka dem på ett pissastål/pizzasten. Optimalt är ugnen på 400-500 grader. Då får du en riktigt bra pizza eftersom att den tillagas under kort tid.

Tips!

  • Använd gärna en pizzaspade som hjälper dig att skjuta in- och ta ut pizzan ur ugnen.
  • När du plockar ut pizzan kan det hända att den har små mörka fläckar på sig. Det är så kallade ”leopard fläckar” och helt i sin ordning. Det är ditt kvitto på att du bakat en vällagad napolitansk pizza. Pizzabotten ska vara bakad och kanternas insida ska vara mjuk – då vet du att du lyckats. 
Dorre-logo.jpg

Dorre

Dorre – Familjeföretaget som erbjuder kvalitet till ett bra pris

Idag finns Dorre representerade i så gott som 70% av alla svenska hushåll. Inte så illa!

Året var 1963 och platsen var Borlänge när Ove och Inga-Lisa Johansson startade företaget. Då sålde de handtillverkade produkter med fokus på smide, trä och keramik till varuhus som NK och PUB i Stockholm. Till en början inhystes företaget i familjens källarvåning. Men när sönerna, några år senare, tog över växte företaget snabbt. Idag är det tredje generationen som driver familjeföretaget.

För att kunna erbjuda produkter som ligger rätt i tiden är Dorre snabbfotade. Med korta beslutled går produktutvecklingen fort. Men även om det ibland går snabbt, är kvalitet något som Dorre aldrig tummar på. Dorres recept på sortimentsframgång innehåller en stor dos känsla för trender, god design samt såklart - kvalitet.

För att säkerställa schyssta arbetsförhållanden och produktkvalitet besöker de alla sina leverantörer. Här genomförs både anmälda och oanmälda besök.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken